Vodilo Blum MERIVOBOX: nova platforma za vaše ideje

Morda se nam včasih zdi, da je na področju vodil za predale nemogoče ustvariti kaj novega. Vodila tako ali tako že imajo vse, kar uporabnik potrebuje. Je vredno izgubljati čas z razvojem in spremembami?

Vrhunski proizvajalci vodil, kot je Blum, so povsem drugačnega mnenja. Naše navade in potrebe se neprestano spreminjajo in temu se želijo prilagoditi tudi sami. Njihov razvoj je neprestano usmerjen v nove tehnološke rešitve, ki bodo navdušile tako proizvajalce pohištva kot končne uporabnike. Ob predstavitvi novega vodila MERIVOBOX ni bilo prav nič drugače. Izdelek je neprekosljiv v vseh pogledih. Vsaka novost ima svoj razlog za obstoj in vsak sestavni del poskrbi za čudovit končni izdelek, ki pohištvu daje visoko estetsko vrednost in ga dela funkcionalnega ter prijetnega za uporabo.

Vodilo Blum MERIVOBOX: nova platforma za vaše ideje

S čim vas bo MERIVOBOX navdušil?

Že samo ime vodila MERIVOBOX nakazuje, da spada v Blumov sistem BOX vodil, kar pomeni, da so stranice predala kovinske. Za njegovo sestavo potrebujete zgolj leseno dno ter prednjo in zadnjo stranico.

Osrednji del sistema MERIVOBOX predstavlja vodilo z eno samo pritrdilno pozicijo za vse uporabe. Ne glede na to, kakšna bo višina predala, kakšen bo njegov namen uporabe, vodilo na ohišje pritrdimo na enakem mestu in na enak način. MERIVOBOX je postal platforma, ki odpravlja kompleksne in zapletene montaže ter hkrati omogoča neverjetno raznolikost.

Vodilo ima inovativno obliko črke L, kar mu daje izjemno stabilnost in nosilnost. Dovoljuje namreč visoko dinamično obremenljivost od 40 do 70 kg. Vodilo ima integrirano varovalo, ki zagotavlja, da sta vodilo in predal varno povezana. Nenamerno snetje predala ob odpiranju ni mogoče. Sinhronizacija vodila poskrbi za lahkotno odpiranje in zapiranje, ne glede na obremenitev predala.

Vodilo Blum MERIVOBOX: nova platforma za vaše ideje

Stranice vodila MERIVOBOX ponujajo številne možnosti kombiniranja. Stranicam preprosto dodajate kovinske ali steklene elemente za še globlje predale. Enoten barvni koncept vseh kovinskih sestavnih delov dopolnjuje brezstopenjsko oblikovanje, vse skupaj pa tvori zaokroženo celoto, ki daje predalu izgled, kot da je izdelan iz enega kosa. Elegantno ozka stranica je ravna na zunanji in notranji strani, zato lahko shranjevalni prostor izkoristite vse do roba predala.

Vodilo Blum MERIVOBOX: nova platforma za vaše ideje

Zahvaljujoč inovativni obliki vodila so sprednje stranice visoko stabilne. To predstavlja nove možnosti na področju snovanja kuhinj, saj brez težav združite visoke sprednje stranice z nizkimi. Pritrditev sprednje stranice je možna tudi, ko je predal zaprt. Zaradi zaustavitvenega položaja lahko celo zelo široke sprednje stranice brez truda odstrani ena oseba.

Vsa vodila MERIVOBOX imajo vgrajen prilagodljiv sistem blaženja BLUMOTION, s katerim se pohištvo vedno zapira lahno in tiho. Če želite sprednje stranice brez ročajev, lahko sistem MERIVOBOX opremite z električno sistemom odpiranja in zapiranja SERVO-DRIVE ali mehansko oporo za odpiranje na dotik TIP-ON BLUMOTION. Glede na to, da so pozicije pritrdilnih položajev pri vseh različicah vodila enake, lahko tehnologijo gibanja kadarkoli spremenite, prilagodite ali nadgradite.

Kakšne možnosti vam ponuja sistem MERIVOBOX?

Vodila MERIVOBOX so na voljo v štirih različnih višinah in dolžinah, razlikujejo se tudi v nosilnosti. Višine stranic za vodila Blum so pravzaprav postale že standard, označujemo jih namreč s črkami N, M, K in E. Razpon dolžine vodil sega od 270 do 600 mm, nosilnost pa 40 ali 70 kg. Za lažjo primerjavo pokukajte na tabelo:

Vodilo Blum MERIVOBOX: nova platforma za vaše ideje

Kot lahko razberete iz tabele, je stranica E sestavljena iz stranice M ter dodatkov za povišanje. Dodatek je lahko enojna kovinska cev, ki jo imenujemo reling, dodatna kovinska stranica BOXCAP ali dodatna steklena stranica BOXCOVER.

Možnosti izbora običajnega predala s prednjim izvlekom ali notranjega predala si lahko ogledate v spodnji tabeli.

Vodilo Blum MERIVOBOX: nova platforma za vaše ideje

V Hobi Studiu smo poskrbeli za enostaven nakup vodil Blum v naši spletni trgovini. Vodila MERIVOBOX namreč prodajamo v kompletih in ne po posamičnih sestavnih delih. Brez skrbi lahko pozabite na podrobnosti naročila, saj bomo vse potrebne kose za sestavo vodila pripravili mi. Vaša naloga je le, da razmislite, kako velik predal želite in kakšen način odpiranja vam najbolj ustreza – z ročaji ali brez. Če pred nakupom potrebujete dodatne informacije, se lahko vedno obrnete na nas. Pišite nam na info[@]hobistudio.si ali vprašanje oddajte prek kontaktnega obrazca s klikom tukaj.

 

Vir vseh fotografij: www.blum.com