Pogosta vprašanja

Splošni pogoji delovanja spletne trgovine

V spletni trgovini lahko naročite dodatke za pohištvo in pisalne mize po meri. Razrez plošč je potrebno naročiti v ločenem konfiguratorju na spletnem naslovu www.hobistudio.si/razrez.plosc. Hkratno naročilo izdelkov in razreza plošč zaenkrat ni možno. Če nakupujete kot registriran uporabnik, morate na obeh naslovih ustvariti ločen uporabniški račun.

Če želite poleg razreza plošč naročiti tudi izdelke iz spletne trgovine, nam lahko povpraševanje pošljete na elektronski naslov info[@]hobistudio.si in pripravili vam bomo ponudbo za enotno naročilo.

Za nakup v spletni trgovini Hobi Studio ni potrebno ustvariti uporabniškega računa, nakup lahko opravite kot registriran ali neregistriran uporabnik. Z odprtjem uporabniškega računa si poenostavite nakupovanje, saj vaše podatke vnesete zgolj enkrat ob registraciji in ne ob vsakem morebitnem kasnejšem nakupu.

¡Pomembno! Ker je naročanje razreza plošč ločeno od preostale ponudbe v spletni trgovini, uporabniški račun ni prenosljiv iz ene platforme na drugo. Za spletno trgovino in za konfigurator razreza plošč potrebujete ločen uporabniški račun.

Nakup v spletni trgovini lahko opravijo tako fizične kot pravne osebe, ki potrebujejo račun za podjetje. Vsem je na voljo nakup z registracijo uporabnika ali pa nakup brez uporabniškega računa.
Naročene izdelke lahko brezplačno prevzamete v naši trgovini na sedežu podjetja (Gorenjska cesta 12b), možna pa je tudi dostava povsod po Sloveniji.

Ob nakupu lahko naročite tudi dostavo ploskovnih materialov in pohištvenih elementov. Dostava obsega dostavo do vhodnih vrat enostanovanjske hiše ali do glavnega vhoda večstanovanjske zgradbe.

Dostavo manjših paketov z elementi za sestavo pohištva izvajamo prek kurirske službe. V primeru dostave prek kurirske službe so elementi za sestavo pohištva zapakirani v ohišje iz iverne plošče, saj le na ta način lahko zagotovimo, da naročnik izdelke prejme nepoškodovane.

Dostavo večjih naročil pohištvenih elementov izvajamo prek drugih zunanjih izvajalcev. V tem primeru je na dostavni vožnji vedno le ena oseba, zato je potrebno v primeru večjih in težjih kosov zagotoviti pomoč pri razkladu.

Izdelke iz spletne trgovine prek dostavne službe prejmete okvirno v 3 delovnih dneh po naročilu. V primeru, da artikla ob naročilu nimamo na zalogi, kupca obvestimo o možnem datumu dobave.

Iverne plošče, razrezane po meri, pohištvene elemente in sestavljeno pohištvo (npr. predalnike) izdelamo po prejemu plačila na naš transakcijski račun. Roki dostave so naslednji:

 • Za enostavna naročila (razrez in robljenje plošč): 8-12 delovnih dni
 • Za zahtevnejša naročila (poleg razreza še CNC obdelava materiala ali sestavljanje): 15-20 delovnih dni.

V primeru večjih naročil, za katera predvidimo daljši rok izdelave, se o terminu dostave dogovorimo s stranko. 

Izdelke vam bomo dostavili, kamor želite. Pri vnosu vaših podatkov zgolj izberite možnost dostave na drug naslov in vpišite podatke.
Ko bomo vaše naročilo odpremili, vas bomo o tem obvestili z SMS sporočilom ali elektronsko pošto. Če se odločite za osebni prevzem naročila, vas bomo na enak način obvestili, ko bodo izdelki pripravljeni na prevzem.
Elemente za sestavo pohištva ali polizdelke (manjše omare, regali, mizne plošče …) boste prejeli nezapakirane, elemente je potrebno pred začetkom uporabe očistiti. Posamezni pohištveni elementi niso sestavljeni, razen v primerih, ko je to izrecno specificirano na ponudbi. Sestavo pohištva izvedete sami. Sami tudi poskrbite za vnos elementov v osebni avto oziroma transportno vozilo.

Ob naročilu izdelkov iz spletne trgovine v vrednosti nad 180 EUR ali ob naročilu razreza plošč ter pohištva v vrednosti nad 500 EUR je dostava brezplačna. Navedeno velja za naročila oddana v spletni trgovini Hobi Studio. 

Za vse ostale primere velja cenik dostave, ki je dostopen tukaj.

Plačilo izdelkov iz spletne trgovine je mogoče na več načinov:

 • z gotovino ob prevzemu blaga
 • s kreditno kartico (MasterCard, Visa)
 • po predračunu (z nakazilom na naš transakcijski račun).

Plačilo razreza ivernih plošč, obdelave robov, pisalnih miz in drugih pohištvenih elementov je možno izključno po predračunu ali s kreditno kartico. Po prejemu plačila bomo začeli s pripravo naročenih izdelkov.

Po oddaji naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli potrdilo o opravljenem nakupu, v katerem bo naveden seznam izbranih izdelkov, način plačila in način dostave naročila. V njem bodo razvidni tudi vsi potrebni podatki za plačilo, če boste kot način plačila izbrali plačilo po predračunu.

Pri obdelavi ploskovnih materialov gre za visoko personalizirano storitev, ki je vezana na individualne želje, dimenzije in barve, ki nam jih posreduje kupec. Morebiten odstop od naročila bi za nas pomenil, da moramo plošče zavreči, saj njihova ponovna uporaba po obdelavi ni več mogoča.
Avtomatsko generirano elektronsko sporočilo s potrditvijo naročila, ki ga prejmete ob zaključku nakupa v spletni trgovini, je hkrati tudi predračun, v katerem so navedeni vsi podatki, ki so potrebni za izvedbo nakazila na naš transakcijski račun. Sporočilo boste prejeli na elektronski naslov, ki ste ga navedli ob nakupu.

Prosimo vas, da na računu skrbno pregledate pravilnost vseh navedenih podatkov. O morebitnih napakah nas morate obvestiti v osmih dneh od prejema računa, saj kasnejših reklamacij glede nepravilnosti na izdanih računih ne bomo mogli upoštevati.

Te provizije vam ni potrebno plačati, saj je všeta v strošek dostave. 

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, imate kot potrošnik (fizična oseba) pravico, da nam v 14 dneh sporočite, da odstopate od pogodbe, ne da bi vam bilo treba navesti razlog za to odločitev. Rok začne teči en dan po datumu prevzema artiklov. Odstop od pogodbe je potrebno sporočiti pisno na elektronski naslov info[@]hobistudio.si ali po navadni pošti na naslov Ivertek d.o.o., Gorenjska cesta 12b, 1215 Medvode. Za odstop od pogodbe lahko uporabite obrazec, ki je na voljo tukaj.

Vračilo prejetega blaga na sedež podjetja v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Če ste blago že prejeli in želite odstopiti od pogodbe, morate blago vrniti najpozneje v roku 14 dni po poslanem sporočilu o dostopu od pogodbe. Naslov za vračilo izdelkov je Ivertek d.o.o., Gorenjska cesta 12b, 1215 Medvode. Šteje se, da pravočasno vrnete blago, če ga pošljete pred iztekom 14-dnevnega roka za vračilo. Pri odstopu od pogodbe krijete samo stroške vračila blaga.

Prejeto blago morate vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen v primeru, da je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali pa se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil zato kriv kupec. Izdelka ne morete in ne smete neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe ampak smete opraviti ogled in preizkus prejetega izdelka zgolj v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja in kot je to običajno v prodajalnah. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Zato vam priporočamo, da ste pri ravnanju s kupljenimi izdelki previdni, če niste povsem prepričani, da vam ustrezajo.

Odstop od pogodbe ni možen pri blagu, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam.

V primeru odstopa od pogodbe vam bomo nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrnili vsa prejeta plačila. Vračilo prejetih plačil lahko zadržimo do prevzema vrnjenega blaga oziroma dokler nam ne predložite dokazila, da ste blago poslal nazaj. Prejeta plačila bomo vrnili z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če izrecno zahtevate uporabo drugega plačilnega sredstva in če kot potrošnik zaradi tega ne nosite nobenih stroškov.

V primeru neskladnosti blaga je potrošnik, ki je o neskladnosti blaga obvestil prodajalca, pod pogoji in v vrstnem redu iz tega odseka, upravičen da:

 • zahteva od prodajalca brezplačno vzpostavitev skladnosti blaga;
 • zahteva znižanje kupnine v sorazmerju z neskladnostjo ali odstopi od prodajne pogodbe in zahteva vračilo plačanega zneska.

Potrošnik lahko torej najprej zahteva popravilo ali zamenjavo blaga z novim in brezhibnim. Šele če prodajalec tega ne izpolni, potrošnik lahko zahteva sorazmerno znižanje ali vračilo celotne kupnine (odstop od pogodbe).

Več o pogojih za uveljavljanje neskladnosti blaga si lahko preberete v splošnih pogojih poslovanja, ki so objavljeni tukaj: https://hobistudio.si/splosni-pogoji/.

Obrazec za prijavo neskladnosti blaga pa je dostopen tukaj.

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Za pohištvo, kupljeno v naši spletni trgovini, velja enoletna obvezna garancija po Pravilniku o blagu, za katerega se izda garancija za brezhibno delovanje.

Garancijo potrošnik uveljavlja neposredno pri proizvajalcu oziroma pri uvozniku ali pooblaščenem servisu. Vseeno vam bomo v Hobi Studiu za izdelke z garancijo, kupljene pri nas, z veseljem pomagali pri uveljavitvi garancije.

V garancijskem roku mora kupec:

 • Izpolniti obrazec za uveljavljanje garancije, ki se nahaja tukaj.
 • Izdelek, za katerega uveljavlja garancijo, lahko pošlje prodajalcu s priporočeno pošto ali dostavno službo na naslov Ivertek d.o.o., Gorenjska cesta 12b, 1215 Medvode. Izdelek pošlje skupaj z obrazcem za uveljavljanje garancije in garancijskim listom.
 • Izdelek, za katerega uveljavlja garancijo, lahko prinese osebno na sedež podjetja na naslov Gorenjska cesta 12b, 1215 Medvode. Izdelku priloži obrazec za uveljavljanje garancije in garancijski list.

Priporočamo vam, da ste pri naročilu razreza plošč zelo pozorni in natančni, da bodo vaše meritve pravilne, saj se boste tako izognili mnogim nevšečnostim in težavam pri vašem nadaljnjem delu. Izdelek, ki bi bil napačno izdelan v našem podjetju, bomo v najkrajšem možnem času nadomestili z novim. V primeru, da kupec pri oddaji naročila razreza plošč naredi napako (npr. napaka pri merjenju), le-ta ni upravičen do reklamacije. Izdelek v tem primeru predelamo le proti plačilu.

Več o pogojih za uveljavljanje garancije si lahko preberete v splošnih pogojih poslovanja, ki so objavljeni tukaj: https://hobistudio.si/splosni-pogoji/.

Prodajni program, ki ga nudimo na naših spletnih straneh, je predmet občasnih sprememb in dopolnitev ter velja do preklica. Veljavnost predračuna, ki ga podjetje izda ob naročilu razreza plošč, je 30 dni. 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo oziroma ko kupec prejme elektronsko sporočilo s potrditvijo prejema naročila (“Hobi Studio: prejeli smo vaše naročilo”). V primeru naročila razreza plošč, pri katerem je potrebno plačilo po predračunu, kupoprodajna pogodba velja od trenutka, ko kupec prejme potrdilo prejema nakazila (“Hobi Studio: prejeli smo vaše plačilo”). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kljub nenehnim naporom, da za kupce zagotavljamo ažurne in točne informacije o izdelkih in cenah, se lahko zgodi, da so podatki napačni. V tem primeru omogočamo kupcu odstop od nakupa oziroma se trudimo poiskati rešitev, ki bo zanj sprejemljiva. 

Vse cene so v EUR in vključujejo davek na dodano vrednost (DDV), razen v primerih, ko je izrecno opredeljeno drugače. 

Kako kupim izdelek v spletni trgovini

Izdelek, ki ga želite kupiti, morate najprej dodati v košarico. To storite tako, da kliknete na gumb “Dodaj v košarico”.

Ko izdelek dodate v košarico, se na desni strani ekrana za kratek čas prikaže seznam izdelkov v košarici. Če želite nadaljevati z nakupovanjem, z miško 1x kliknite kjerkoli na ekranu.

Pogosta vprašanja

Do pregleda izdelkov v košarici lahko kadarkoli dostopate s klikom na ikono nakupovalnega vozička v zgornjem delu spletne strani.

Pogosta vprašanja

Ko dodate vse izdelke, ki jih želite kupiti, začnete z oddajo naročila, ki se prične s klikom na polje “Na blagajno”. Kadarkoli se lahko vrnete nazaj v spletno trgovino in v košarico dodate nove izdelke, obstoječi izbor se v tem primeru ne bo izbrisal.

Pri oddaji naročila morate najprej izbrati, ali boste nakup opravili kot gost ali se želite registrirati z uporabniškim imenom in geslom. V posamezna polja vnesite zahtevane podatke (ime, priimek, hišna številka …).

Pogosta vprašanja

Naslednji korak je izbira načina dostave in načna plačila. Nakup dokončate tako, da najprej potrdite, da se strinjate z obveznostjo plačila za vaše naročilo in s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine. Naročilo oddate s klikom na gumb “Oddajte naročilo”.

Po oddaji naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli potrdilo o opravljenem nakupu, v katerem bo naveden seznam izbranih izdelkov ter podatki za plačilo, če ste kot način plačila izbrali plačilo po predračunu.

V spletni trgovini lahko naročite dodatke za pohištvo in pisalne mize po meri. Razrez plošč je potrebno naročiti v ločenem konfiguratorju www.hobistudio.si/razrez-plosc. Hkratno naročilo izdelkov in razreza plošč zaenkrat ni možno. Če nakupujete kot registriran uporabnik, morate na obeh naslovih ustvariti ločen uporabniški račun.

Če želite poleg razreza plošč naročiti tudi izdelke iz spletne trgovine, nam lahko povpraševanje pošljete na elektronski naslov info[@]hobistudio.si in pripravili vam bomo ponudbo za enotno naročilo.

Po oddaji naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli potrdilo o opravljenem nakupu, v katerem bo naveden seznam izbranih izdelkov, način plačila in način dostave naročila. V njem bodo razvidni tudi vsi potrebni podatki za plačilo, če boste kot način plačila izbrali plačilo po predračunu.

Večino izdelkov, ki so na voljo v spletni trgovini, imamo na zalogi v našem skladišču in si jih lahko pred nakupom tudi ogledate. Priporočamo vam napoved vašega obiska prek telefona (040 553 687 in 059 927 924) ali elektronske pošte (info@hobistudio.si), mi pa bomo poskrbeli, da bo izdelek zagotovo na zalogi ob vašem prihodu.

Kako naročim iverno ploščo?

Naročilo razreza plošč opravite v konfiguratorji: www.hobistudio.si/razrez-plosc.

Postopek naročanja opravite v nekaj preprostih korakih:
1. Izberite material, debelino plošče in teksturo/barvo plošče.
2. Če želite, da bo vaša plošča obrobljena: kliknite na puščice ob plošči in izberite rob.
3. Vpišite želeno dolžino in širino plošče v milimetrih, dodajte količino.
4. Izberite namen, za katerega želite ploščo uporabiti (ali gre za dno, vrata, hrbtišče omare …). To je za nas pomemben podatek, saj bomo na podlagi tega lahko pravilno določili smer odreza plošče glede na potek letnic na ploščah z lesnimi dekorji. 
5. V polje “Opombe” lahko dodate druge pomembne informacije glede plošče.Pogosta vprašanja

 

6. Pod poljem za vnos podatkov lahko spremljate povzetek naročila plošče, ki jo trenutno naročate. Sproti se izračunava tudi njena cena.
7. Preverite, ali so podatki pravilni, nato kliknite na gumb “Potrdi”. Podatki o izbrani plošči se prikažejo na dnu strani v rubriki »Izbrana naročila«. Za naročilo dodatnih plošč ponovite zgoraj opisan postopek.

Pogosta vprašanja

8. Ko želite z naročanjem plošč zaključiti, kliknite na gumb “V košaro” .

Izbrane plošče, ki jih želite kupiti, morate najprej dodati v košarico. To storite tako, da pod opisom izdelka kliknete na gumb “V košaro”. Ko v košarico dodate vse plošče, ki jih želite kupiti, začnete z oddajo naročila, ki se prične s klikom na znak košarice v desnem zgornjem kotu strani. V košarici imate pred zaključkom nakupa še vedno možnost urejanja in spreminjanja izbranih plošč.

Če želite spremeniti količino plošč, ki jih želite naročiti, jo preprosto vpišite v polje, kjer je navedena količina izdelkov in kliknite na gumb za osvežitev, ki se nahaja poleg polja za količino izdelkov.

 

Pogosta vprašanja

Če želite katerega od izdelkov odstraniti iz košarice, kliknite na gumb “X” . Če želite iz košarice odstraniti vse izdelke, kliknite na gumb “Izprazni košarico”. Ko je v košarici vse tako, kot mora biti, kliknite na gumb “Nadaljuj nakup”.

Pogosta vprašanja

V naslednjih korakih boste izbrali način dostave in način plačila ter vnesli svoje podatke. Nakup dokončate tako, da najprej potrdite, da se strinjate z obveznostjo plačila za vaše naročilo in s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine. Prav tako se morate strinjati s politiko varstva osebnih podatkov. Nato naročilo dokončno oddate s klikom na gumb “Zaključi nakup” .

Po oddaji naročila boste na vaš elektronski naslov prejeli potrdilo o opravljenem nakupu, v katerem bo naveden seznam izbranih izdelkov ter podatki za plačilo, če ste kot način plačila izbrali plačilo po predračunu.

Ploskovne materiale (iverne plošče, vezane plošče itd.), ki so na voljo v konfiguratorju za razrez, prodajamo po porabljeni kvadraturi.

Kadarkoli lahko pri nas naročite tudi preostalo kolekcijo proizvajalcev Kaindl in Kastamonu ter materiale drugih proizvajalcev (Fundermax, Egger, Kronospan, Falco …). V tem primeru je potreben nakup cele plošče. To pomeni, da ob naročilu razreza plačate celo ploščo (5,80m2), tudi če potrebujete zgolj 1m2 materiala. Pri načrtovanju razreza vedno naredimo optimizacijo, da dosežemo čim boljši izkoristek materiala. Ostanke oz. odpadke, ki nastanejo pri razrezu, lahko obdržite, če želite.

Robovi oplemenitenih ivernih plošč niso obdelani. Če želite, da bo vaša plošča imela imela rob v enaki ali pa drugi barvi kot izbrana plošča, morate to označiti v konfiguratorju za razrez plošč: kliknite na puščice ob plošči in izberite debelino ter barvo robu.

Med obema možnostima gre za razliko zgolj v debelini, posledično pa je tudi izgled robu na plošči malenkost drugačen. Robni trak debeline 0,8 mm se tesno prilega iverni plošči, zaradi česar je končni (obdelani rob) ostrejši. Robni trak z debelino 2 mm je bolj zaobljen. Tanjši robni trak se najpogosteje uporablja za manj vidne dele pohištva, kot so na primer police v omarah. Debelejši robni trak se praviloma uporablja za robljenje plošč za pisalne mize. 

Pri naročanju preračunavanje zaradi debeline robov ni potrebno. V konfigurator vnesite končno mero plošče, ki jo želite, optimizacijo za plošče z obrobo ali brez s pomočjo računalniškega programa opravimo mi.

V spletni trgovini Hobi Studio vam nudimo različne možnosti dodatne obdelave ivernih plošč, med drugim tudi izvrtine za odmične spone ali izvrtine za mozničenje. Če potrebujete to storitev, nam na elektronski naslov info@hobistudio.si pošljite skico vašega končnega izdelka (omare, predalnika in podobno), da lahko pripravimo načrt pravilne razporeditve izvrtin na elementih. Skica je lahko ročna, na njej pa morajo biti razvidne zunanje oziroma končne dimenzije pohištva, ki ga želite izdelati.

Skice posamičnih elementov, na katerih sami narišete pozicije izvrtin, nam žal ne koristijo in jih ne uporabljamo pri načrtovanju pozicije izvrtin, saj bi morali v tem primeru tudi mi ročno prerisati vsako ploščo posebej in izvrtine. To bi za vas predstavljalo večji strošek, hkrati pa vam ne bi mogli zagotoviti, da se bodo izvrtine medsebojno tako dobro ujemale, da bo sestava na koncu sploh možna.

V ceni, ki se izpiše v konfiguratorju za naročilo razreza plošč, je všteta cena materiala ter strošek razreza in morebitne obdelave robov. Dodatne storitve, kot so na primer izvrtine za odmične spone, se obračunavajo ločeno. Zanje vam bomo po prejetju vašega naročila posredovali predračun.

Če imate povsem specifično naročilo, ki ga ne morete oddati prek našega konfiguratorja, nas kontaktirajte po elektronski pošti (info@hobistudio.si) ali po telefonu (040 553 687 in 059 927 927) in dogovorili se bomo za možnosti izdelave. V kolikor že imate izdelano skico vašega naročila, nam jo lahko posredujete.

Poleg naročila na spletni strani nam lahko vaše želje posredujete tudi preko elektronske pošte ali pa se osebno oglasite na sedežu podjetja (Gorenjska cesta 12b, Medvode). V primeru, da naročila ne oddate prek konfiguratorja, predračuna ne boste prejeli takoj, temveč vam ga bomo posredovali v roku dveh delovnih dni.

Pri obdelavi ploskovnih materialov gre za visoko personalizirano storitev, ki je vezana na individualne želje, dimenzije in barve, ki nam jih posreduje kupec. Morebiten odstop od naročila bi za nas pomenil, da moramo plošče zavreči, saj njihova ponovna uporaba po obdelavi ni več mogoča. 

Veljavnost predračuna, ki ga podjetje izda ob naročilu razreza plošč, je 30 dni. Za predračun se šteje dokument, ki ga na podlagi vaših individualnih želja pripravimo v našem podjetju in je naslovljen kot »Predračun« ali »Ponudba«. Prav tako se za predračun šteje potrditev naročila, ki ga prejmete na vaš elektronski naslov ob zaključku nakupa na naši spletni strani. V njem so navedeni vsi podatki za plačilo, če ste izbrali opcijo plačila po predračunu.

Iverne plošče, razrezane po meri, pohištvene elemente in sestavljeno pohištvo (npr. predalnike) izdelamo po prejemu plačila na naš transakcijski račun. Roki dostave so naslednji:

 • Za enostavna naročila (razrez in robljenje plošč): 8-12 delovnih dni
 • Za zahtevnejša naročila (poleg razreza še CNC obdelava materiala ali sestavljanje): 15-20 delovnih dni.

Najnižja obračunska mera za razrez plošč je 1m2. To v praksi ne pomeni, da vaše plošče odrežemo iz kosa, ki je velik 1m2, zato tudi ne morete dobiti morebitnih ostankov, če je vaše naročilo manjše od 1m2. 

Pri nas lahko prevzamemo tudi sestavo in motažo pohištvenih elementov. Če želite to storitev, nas morate s tem seznaniti že ob oddaji naročila, da lahko ustrezno načrtujemo postopek dela. Pomembno je namreč, da z vaše strani prejmemo skico pohištva, ki ga potrebujete. Na podlagi te skice bomo pripravili načrt pravilne razporeditve izvrtin na posameznih ploščah. Tako lahko jamčimo za ujemanje elementov ter enostavno sestavo. Skica je lahko ročna, na njej pa morajo biti razvidne končne oz. zunanje mere. 

 

Skice posamičnih elementov, na katerih sami narišete pozicije izvrtin, nam žal ne koristijo in jih ne uporabljamo pri načrtovanju pozicije izvrtin, saj bi morali v tem primeru tudi mi ročno prerisati vsako ploščo posebej in izvrtine. To bi za vas predstavljalo večji strošek, hkrati pa vam ne bi mogli zagotoviti, da se bodo izvrtine medsebojno tako dobro ujemale, da bo sestava na koncu sploh možna. 

Kako izberem pravi material?

Oplemenitene iverne plošče so tiste, ki imajo na osnovno surovo iverno ploščo nalepljeno barvno folijo ali folijo s teksturo lesa (npr. javor, hrast, bukev …). Različni dekorji omogočajo veliko število barvnih kombinacij, s katerimi lahko opremite svoj dom. Oplemenitene iverne plošče imajo izjemno širok spekter uporabe, saj jih lahko najdemo praktično med vsemi tipi notranjega pohištva, od kuhinjskih omaric do pisalnih miz, postelj in omar.

Folijo na ploščo nalepi proizvajalec v postopku proizvodnje. V Hobi Studiu uporabljamo oplemenitene iverne plošče vrhunskih proizvajalcev, kot so na primer Kaindl, Egger, Fundermax, Kastamonu …

Črkovne oznake zaznamujejo, kako je posamezen dekor obdelan in kakšen je na otip, kar poleg izbrane barve dodatno vpliva na končni izgled pohištva. Plošče, ki so del naše redne ponudbe, imajo naslednje strukture površin:

 • BS (npr. Magnolija 2507 BS) – office structure: iverna plošča z gladko površino, ki je na voljo tako v barvnih kot v lesnih dekorjih
 • DP (npr. Beton Art 44375 DP) – deep painted: iverna plošča v različnih barvnih odtenkih, ki imitirajo beton
 • GL (npr. Bela sijaj 1705 GL) – gloss: povsem gladka iverna plošča s sijajem
 • AN (npr. Hrast Natur 37307 AN) – authentic nature: iverna plošča v lesnih dekorjih z rahlo izraženim profilom letnic naravnega lesa
 • AT (npr. Hrast Sonoma 34038 AT) – authentic touch: iverna plošča v lesnih dekorjih z močneje izraženimi letnicami, ki se zelo približa dotiku naravnega lesa 
 • AW (npr. Hrast Alpin K4325 AW): authentic wood: iverna plošča v lesnih dekorjih z močneje izraženimi letnicami, ki se povsem približa izgledu in dotiku naravnega lesa
 • RO ( Hrast ENDGrain K5414 RO): ENDgrain Oak: poleg avtentičnega izgleda in otipa lesne površine, je dodatna lastnost teh plošč tudi ta, da se vzorec letnic in grč na plošči ne ponavlja, kot je to običajno pri standardnih lesnih dekorjih.
 • RV (npr. Hrast Sanremo 34139 RV): natural touch sanremo: iverna plošča z lesnimi dekorji kolekcije Sanremo (hrast) z izraženimi letnicami in popolno imitacijo naravnega lesa. Izgled plošče je nepopoln, na njej so prikazane grče, manjše razpoke itd.
 • SU (npr. Jesen Višavski 37769 SU): natural touch urban: površina, ki odlično imitira naraven les
 • PS11 (npr. bela D129 PS11) – office soft: iverna plošča z gladko površino, ki je na voljo tako v barvnih kot v lesnih dekorjih
 • PS13 (npr. hrast korona A860 PS13) – supermat: iverna plošča z gladko mat površino
 • PS14 (npr. siva D123 PS14) – pearl: iverna plošča v barvnih dekorjih z bolj izraženo (hrapavo) teksturo kot plošče z oznako PS11
 • PS17 (npr. javor A319 PS17) – lesna pora: iverna plošča v lesnih dekorjih z rahlo izraženim profilom letnic naravnega lesa
 • PS19 (npr. hrast sherwood A866 PS19) – globoka lesna pora: iverna plošča v lesnih dekorjih z močneje izraženimi letnicami, ki se zelo približa dotiku naravnega lesa 

Oba proizvajalca, tako Kaindl kot Kastamonu, imata zelo obsežni kolekciji ivernih plošč z dodatnim naborom struktur. Če v naši redni ponudbi ne najdete dekorja, ki bi vam ustrezal, si lahko celotno kolekcijo ogledate na spletnih straneh proizvajalcev: https://www.kaindl.com/en/boards/melamine-faced-boards/.

Iverna plošča je neobdelana (surova) iverna plošča, na katero barvna folija ni nalepljena. Njena sestava in površina omogočata različne možnosti nadaljnje obdelave, zaradi česar so možnosti uporabe številne, od gradbene do pohištvene industrije. Za potrebe izdelave pohištva na iverno ploščo v Hobi Studiu nalepimo laminatne plošče (ultrapas), nato pa se plošča lahko uporablja na enak način kot oplemenitene iverne plošče.

Laminatne plošče oziroma ultrapas se nalepijo na surovo iverno ploščo in se uporabljajo za izdelavo notranjega pohištva, še posebej za tiste površine, ki so pogosto izpostavljene različnim udarcem ali čiščenju z vodo in kemičnimi sredstvi, na primer kuhinjski pulti, mizne površine, kuhinjske omarice … Ključna lastnost laminatnih plošč je namreč visoka odpornost proti različnim poškodbam (udarci, praske), visoki temperaturi ali kemičnim čistilom. 

Če želite izdelati pohištvo z ultrapasom, nas kontaktirajte po elektronski pošti (info@hobistudio.si) ali po telefonu (040 553 687 in 059 927 924), da se dogovorimo za možnosti izdelave.

MDF ali mediapan plošče imajo podoben izgled kot surova iverna plošča. MDF je kratica za angleški izraz medium density fiberborads, kar pomeni srednje goste vlaknene plošče. Izdelane so iz lesnih vlaken (bukev, smreka in jelka) z dodatkom smole. Njihova visoka kvaliteta, homogenost in stabilnost omogočata neposredno lakiranje, možna pa je tudi obdelava z lepljenjem laminatnih plošč oziroma ultrapasa. Zaradi svoje visoke odpornosti se lahko, poleg običajne uporabe za izdelavo pohištva, obdelane MDF plošče uporablja tudi za kopalniško pohištvo.

Lesomal je 3,2 mm debela plošča izdelana iz MDF-a. Zanjo je značilno, da ima eno ploskev obdelano oziroma oplemeniteno v različnih barvah ali teksturah, druga pa je surova oziroma neobdelana. Uporablja se predvsem za izdelavo hrbtišča omar, saj gre manj vidne dele pohištva. Z uporabo cenovno ugodnejšega lesomala namesto oplemenitene iverne plošče lahko pomembno zmanjšamo strošek izdelave pohištva. Namesto lesomala lahko za hrbtišče uporabite tudi 8-milimetrsko oplemeniteno iverno ploščo, ki zaradi svoje debeline zagotavlja večjo trdnost in stabilnost.

Pultna plošča je izdelana iz surove iverne plošče, na katero je nalepljena laminatna plošča oziroma ultrapas. Cenovno zelo ugodna rešitev za kuhinjske pulte v primerjavi z drugimi materiali je hkrati tudi dolgoročna, saj so laminatne plošče odporne proti različnim poškodbam, visoki temperaturi, vlagi in kemičnim čistilom. Njihovo vzdrževanje je preprosto, za čiščenje pa zadostuje čistilo za ročno pomivanje posode. Zaradi cenovne dostopnosti so tudi odlična izbira za osvežitev izgleda vaše kuhinje. Običajno so pultne plošče na voljo v širini 600 ali 635 mm, te se uporabljajo za delovno površino okoli štedilnika in pomivalnega korita. Pultne plošče v širini 900 mm pa so namenjene za kuhinjske otoke. Nekatere pultne plošče imajo sprednji (vidni) rob zaobljen. To imenujemo postforming.

Vezane plošče so izdelane iz več slojev lesnega furnirja, ki so zlepljene z različnimi lepili. Vezana plošča je zelo praktična za samostojno obdelavo in je priljubljena izbira vseh, ki radi ustvarjajo z lesom, saj njenih robov ni potrebno obdelati ali dodatno oblepiti, zadostuje že brušenje z brusnim papirjem. Tako jo lahko samostojno premažemo z barvo, lakom ali olji za zaščito lesa. Zaradi svoje sestave je primerna tudi za izrez različnih geometričnih oblik in okroglin. Nanjo lahko nalepimo laminatne plošče oziroma ultrapas in jo uporabimo za enake namene kot oplemeniteno iverno ploščo – za mize, postelje, omare …

Za izdelavo pohištva je najbolj standardna oplemenitena iverna plošča debeline 19 ali 18 mm. Uporabimo jo lahko tako za ogrodje omare (stranice, dno) kot za notranje police in vratca omaric. Seveda lahko za pohištvo uporabite tudi plošče debeline 25 mm, odvisno od tega, kakšen izgled pohištva želite. 25-milimetrske plošče imajo ravno tako široke možnosti uporabe, posebej priporočljiva je, kadar želimo pohištvo z večjo nosilnostjo, na primer police, za katere predvidevamo večjo obremenitev. Previdni morate biti zgolj pri uporabi plošče debeline 25 mm za vratca omar, saj je za montažo potrebno naročiti posebne odmične spone. Za izdelavo pohištva odsvetujemo uporabo plošč, tanjših od 19 mm, ki ne zagotovijo primerne trdnosti in stabilnosti.

Pri načrtovanju pisalne mize kupcem priporočamo uporabo plošč debeline 19 ali 25 mm. Izbor je odvisen od želenega izgleda mize ter tudi od same dolžine, ki vpilva na nosilnost mize. V kolikor je plošča predolga in ni primerno podprta, lahko pride do upogibanja. 19-milimetrske plošče z dolžino do 1000 mm lahko postavimo na štiri običajne pohištvene noge. Za daljše mize pa je priporočljivo bolj stabilno podnožje, na primer noge z veznikom ali podpora s predalnikom na eni ter nogami na drugi strani. 

25-milimetrske plošče so lahko z zgolj štirimi nogami podprte do dolžine 1400 mm, za daljše izvedbe pa stabilnost in nosilnost zagotovite z nogami z veznikom ali montažo na predalnik na eni strani mize.

Plošče teh debelin se zaradi manjše nosilnosti ponavadi uporabljajo za pomožne dele pohištva, ki niso izpostavljeni večjim obremenitvam, prav tako pa ponavadi niso vidni. Največkrat gre za notranje dele omar in predalov, ki so običajno bele ali sive barve. 8-milimetrske oplemenitene plošče se najpogosteje uporabljajo za hrbtišča omar ali odprtih knjižnih regalov, 16-milimetrske plošče pa uporabljamo za dno predalov. Plošče debeline 16 mm lahko montiramo tudi kot manjše police, kadar ne potrebujemo večje nosilnosti.

Naročite lahko tudi ploščo, ki je debelejša od 25 mm. V tem primeru skupaj zlepimo dve iverni plošči in jih obrobimo z želenim robnim trakom. Za podrobnosti o možnostih takšnega naročila nas kontaktirajte na elektronsko pošto (info@hobistudio.si) ali na telefonsko številko 040 553 687 in 059 927 924.

Robovi oplemenitenih ivernih plošč niso obdelani. Če želite, da bo vaša plošča imela imela rob v enaki ali pa drugi barvi kot izbrana plošča, morate to označiti v konfiguratorju za razrez plošč.

Med obema možnostima gre za razliko zgolj v debelini, posledično pa je tudi izgled robu na plošči malenkost drugačen. Robni trak debeline 0,8 mm se tesno prilega iverni plošči, zaradi česar je končni (obdelani rob) ostrejši. Robni trak z debelino 2 mm je bolj zaobljen. Tanjši robni trak se najpogosteje uporablja za manj vidne dele pohištva, kot so na primer police v omarah. Debelejši robni trak se praviloma uporablja za robljenje plošč za pisalne mize. 

Kako naročim pisalno mizo?

Pisalno mizo lahko naročite v nekaj preprostih korakih.

1. Najprej izberite osnovne lastnosti mizne plošče – količino, dolžino, širino, teksturo in število predalnikov, če jih potrebujete.

Pogosta vprašanja

2. Če ste izbrali mizo s predalnikom, morate v naslednjem koraku izbrati tip predalnika. Za predalnike z ročaji izberete še model ročaja.

Pogosta vprašanja

3. Nato izberite pohištvene noge, ki jih želite za svojo pisalno mizo.

Pogosta vprašanja

4. Ob kliku na gumb »Pregled naročila« se odpre okno, v katerem je seznam izbranih elementov za pisalno mizo. Če želite naročilo spremeniti, kliknite na gumb »Prekliči«. Če ste z izborom zadovoljni, kliknite na gumb »V košaro«.

Pogosta vprašanja

S klikom na fotografijo izdelka se odpre nov zavihek, v katerem je podrobnejši opis posameznega izdelka.

Pogosta vprašanja

Veznik ali vzdolžnik je kovinska pravokotna palica, ki jo pri nekaterih modelih pohištvenih nog namestimo pod mizno ploščo ter z njim noge povežemo med seboj. Uporaba veznika je pri takem tipu pohištvenih nog nujna. To zagotovi stabilnost miznega podnožja in primerno nosilnost mize. Vezniki so priloženi pohištvenim nogam, ki ga potrebujejo. Ločeno naročanje veznika ni potrebno.

Pisalna miza, ki vam jo dostavimo na dom ali pa jo prevzamete v naši trgovini, ni sestavljena, saj bi to zelo otežilo transport, hkrati pa bi se povečala možnost za poškodbe med prevozom. Zato ločeno prejmete ploščo, pisarniške noge in predalnik, če ste ga naročili. Na miznih ploščah ne izdelamo predhodnih izvrtin, ki bi določale pozicijo pisarniških nog, saj vam želimo omogočiti, da postavitev v največji možni meri prilagodite svojim potrebam. K mizni plošči in pohištvenim nogam dodamo tudi vijake, ki jih potrebujete za pritrditev. Vijaki so samovgrezni in ne potrebujejo predhodnega vrtanja. Za vijačenje priporočamo uporabo baterijskega vrtalnika.

Naročene mize sestavite sami, pri sestavi lahko sledite navodilom, ki jih prejmete ob prevzemu naročila. Če se boste odločili za mizo s predalnikom, predalnik sestavimo mi, vaša naloga je zgolj ta, da nanj pritrdite mizno ploščo. K mizni plošči in pohištvenim nogam dodamo tudi vijake, ki jih potrebujete za pritrditev. Vijaki so samovgrezni in ne potrebujejo predhodnega vrtanja. Za vijačenje priporočamo uporabo baterijskega vrtalnika.

Če imate povsem specifično naročilo, ki ga ne morete oddati prek našega konfiguratorja, nas kontaktirajte po elektronski pošti (info@hobistudio.si) ali po telefonu (040 553 687 in 059 927 927) in dogovorili se bomo za možnosti izdelave. V kolikor že imate izdelano skico vaše mize, nam jo lahko posredujete.

Pri naročilu pisalne mize gre za personalizirano storitev, ki je vezana na individualne želje, dimenzije in barve, ki nam jih posreduje kupec. Morebiten odstop od naročila bi za nas pomenil, da moramo mizne plošče zavreči, saj njihova ponovna uporaba po obdelavi ni več mogoča.

V Hobi Studiu lahko poskrbimo za celovito opremo pisarniških prostorov, od ideje do končne izvedbe. Storitve obsegajo izmero prostora, izris predloga ter izdelavo in montažo pohištva. Pišite nam na info@hobistudio.si in nam sporočite vaše želje ter pričakovanja.

Niste našli, kar ste iskali?

Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite vprašanje. Odgovorimo vam v najkrajšem možnem času.

0
  Košarica
  Košarica je praznaNazaj v trgovino