Sestava vodil za predale Blum TANDEM v nekaj korakih

Oglejte si praktičen prikaz, kako v nekaj korakih sestavimo vodila za predale Blum TANDEM. Pomagamo vam s preprosto razlago in nazornimi fotografijami.

Vodila za predale Blum TANDEM spadajo v skupino prikrith sistemov vodil. To pomeni, da se vodila »skrijejo« pod dno predala, ohišje predala pa lahko izdelamo iz kateregakoli lesenega materiala. S tem pohištvo dobi posebno dimenzijo unikatnosti. Izbirate lahko med vodili TANDEM z vgrajenim sistemom za mehko zapiranje BLUMOTION ali brez ter med vodili z delnim ali polnim izvlekom.

Cenovno je zagotovo najbolj ugodna kombinacija delnega izvleka brez tihega zapiranja. Za predal globine 500 mm je cena takega vodila nekaj manj kot 10 EUR. Za to ceno boste dobili vodilo vrhunske kvalitete z dolgo življenjsko dobo, vendar morate kljub temu premisliti, če je delni izvlek prava izbira za vas. Polni izvlek vam namreč omogoča popoln pregled nad celotno vsebino predala, zato je zagotovo priporočljiv v kuhinjah in spalnicah. V teh prostorih bi vsekakor pogrešali tudi mehko zapiranje. Cena Tandem vodila s polnim izvlekom in mehkim zapiranjem za predal globine 500 mm se giblje okoli 30 EUR.

Vrnimo se k osnovni temi našega zapisa – sestavi vodila Tandem. Sestava dovršenega sistema je pravzaprav zelo preprosta, če nam zaupate tehnično zasnovo vašega omare ali predalnika. Na podlagi tehničnih izrisov lahko poskrbimo za razrez plošč ter izdelavo vseh potrebnih izvrtin, ki jih potrebujete za enostavno montažo vodil. Vse navedene storitve vam ponuja Paket HOBI, pri katerem mi poskrbimo za načrtovanje pohištva.

Seveda lahko za naročilo sestavnih delov predala uporabite naš konfigurator za razrez plošč, vendar je v tem primeru dobro, da ste vešči natančnega določanja pozicije izvrtin, da bosta tako levo kot desno vodilo montirana na enaki višini.

Sestava vodil za predale Blum TANDEM v nekaj korakih

Montaža vodila na obod predalnika

1. korak: Vodilo moramo privijačiti na obod predalnika. Na vsako stranico oboda namestimo po eno kovinsko vodilo. Če ima predalnik več predalov, ta korak ponovimo za vsak predal. Pravilne pozicije letvice ni potrebno iskati – spada tja, kjer so na obodu že narejene izvrtine za pritrditev. Kovinsko vodilo privijačimo skozi vse izvrtine, ki so narejene na obodu predalnika. Uporabimo vijake dimenzije 3,5 x 17 mm.

Ne smemo pozabiti, da vodila vedno pritrjujemo na razstavljen predalnik. Kako poskrbeti za sestavo predalnika ali omare, si lahko preberete tukaj.

Sestava vodil za predale Blum TANDEM v nekaj korakih

Sestava predala

2. korak: V drugem koraku v hrbtišče in prednjo stranico predala namestimo moznike. Hrbtišče in prednja stranica sta najmanjši (najkrajši) deski, ki sestavljata predal. Moznike namestimo v izvrtine, ki so narejene na levi in desni strani deske. Nato hrbtišče s pomočjo moznikov spojimo s stranico predala. Enak postopek ponovimo tudi s prednjo stranico predala. Pri tem pazimo, da hrbtišče in prednjo stranico pravilno obrnemo (glej spodnjo sliko).

Sestava vodil za predale Blum TANDEM v nekaj korakih

3. korak: Dno predala vstavimo v izrez, ki je narejen na stranici. Prileganje izreza in stranice je namenoma zelo tesno, zato ne moremo pričakovati, da bomo dno preprosto zložili skupaj. Potrebno ga je vstaviti na začetku stranice in »zapeljati« do roba, tako kot prikazuje spodnja slika. Ko so vsi robovi poravnani, na ogrodje predala namestimo še drugo stranico.

Sestava vodil za predale Blum TANDEM v nekaj korakih

4. korak: Ogrodje predala je že spojeno z mozniki, vendar bomo za večjo trdnost vse sestavne dele dodatno privijačili z vijaki dimenzije 4 x 45 mm. Z akumulatorskim vrtalnikom jih pritrdimo na spoj dna in prednje stranice ter hrbtišča. Enako naredimo še na spojih leve in desne stranice s hrbtiščem in prednjo stranico.

Sestava vodil za predale Blum TANDEM v nekaj korakih

Vijačenje sklopk

5. korak: V zadnjem koraku na dno predala namestimo še sklopke. Položimo jih tako, kot prikazuje slika – povsem do stranice predala in do sprednjega roba. Za vijačenje uporabimo vijake dimenzije 3,5 x 17 mm. Sestava predala je s tem končana. Ko želimo predal postaviti v predalnik, iz njega zgolj izvlečemo vodila in nanje postavimo predal. Predal le še zapremo in naše delo je zaključeno.

Sestava vodil za predale Blum TANDEM v nekaj korakih

Upamo, da smo vam s fotografijami in besedilom uspeli približati postopek sestave vodil TANDEM. Za še več informacij si lahko na vaš telefon prenesete aplikacijo Blum EASY ASSEMBLY. V primeru vprašanj pa smo vam z veseljem na voljo tudi mi. Pišite nam na info@hobistudio.si ali nam pošljite vprašanje prek kontaktnega obrazca.