Vodila za predale Blum METABOX – kako jih sestavim?

Uporaba Metabox vodila - v spalnici

Vodič po sestavi, ki vam bo olajšal delo in prihranil dragocen čas.

Z našimi objavami na temo vodil se bomo sprehodili skozi različne tipe izvlečnih sistemov za predale. Vsi so izdelani v avstrijskem podjetju Blum, ki slovi po kvaliteti, inovativnosti in dovršenosti svojih izdelkov. Tokrat se bomo ustavili pri sistemu METABOX, ki ponuja pester sistem predalov iz jekla s številnimi možnostmi uporabe.

Če izdelujete predalnik ali večjo omaro s predali, vam toplo priporočamo, da izberete našo storitev Paket HOBI, pri kateri poskrbimo za načrtovanje pohištva. Pošljite nam povpraševanje in zraven dodajte skico pohištva, ki je lahko ročna. Na skici naj bodo razvidne zunanje mere omar, ki jih želite sestaviti. Od te točke naprej za vse podrobnosti poskrbimo mi. Pripravili bomo tehnični izris pohištvenih elementov. Na podlagi tega bomo razrezali iverne plošče in na njih izdelali vse potrebne izvrtine, ki jih potrebujete za enostavno sestavo. Vaša naloga bo povsem preprosta – vodila za predale boste zgolj privijačili v vnaprej pripravljene izvrtine.

Sedaj je napočil čas, da zavihamo rokave in se lotimo dela, korak za korakom. Predstavili vam bomo, kako sestavimo predal z vodili, kako vodila namestimo na obod predalnika in kako montiramo ličnico predala. Za dodatek vam razkrijemo še, kako k METABOX vodilom dodamo sistem za mehko zapiranje BLUMOTION.

Vodilo za predal Metabox - seznam potrebscin za sestavo

Montaža vodila na obod predalnika

1. korak: Ogrodje vodila namestimo na obod predalnika. Na vsako stranico oboda namestimo po eno kovinsko letvico s kolescem. Pravilne pozicije letvice ni potrebno iskati – spada tja, kjer so na obodu že narejene izvrtine za pritrditev. Kovinsko letvico privijačimo na vseh izvrtinah, ki so narejene na obodu predalnika.

Vodilo za predal Metabox - montaza - 1. korak

Sestava predala

2. korak: Sestave predala se bomo lotili s spojem hrbta in dna predala. Hrbet in stranico položimo tako, kot je prikazano na spodnji sliki. Poskrbimo, da med vrtanjem dno tudi na drugi strani podpremo s kakšnim kosom iverala oziroma kakšnim drugim predmetom. Ali pa za pomoč poprosimo najbližjega družinskega člana.

Z vrtalnikom pritrdimo vijake dimenzije 4×45 mm. Namestimo po en vijak na približno vsakih 20 cm.

Vodilo za predal Metabox - montaza -2. korak

 

3. korak: Na obe strani predala pritrdimo kovinski stranici vodil. Stranico obrnemo tako, da so kolesca vodila na isti strani kot hrbet predala. Vodilo nato privijačimo, kot lahko vidimo na spodnjih slikah. Začnemo s spodnjim delom vodila, nato privijačimo še hrbtni del predala.

Vodilo za predal Metabox - montaza - 3. korak

Vodilo za predal Metabox - montaza - 3b. korak

 

4. korak: Predal le še vstavimo v predalnik.

Vodilo za predal Metabox - montaza - 4. korak

Pritrditev ličnice predala

5. korak: Pritrditveni ploščici namestimo na rob ličnice predala, kjer so že narejene izvrtine za vijake dimenzije 3,5×17 mm. Z baterijskim vrtalnikom jih pritrdimo v ličnico.

Vodilo za predal Metabox - montaza - 5. korak

 

6. korak: Ličnico lahko sedaj namestimo na predal. Pritrdilno ploščico namestimo na kovinsko stranico predala in skozi izvrtino privijačimo vijak.

Vodilo za predal Metabox - montaza - 6. korak

Končano! Sedaj morate samo še poskrbeti, da predalnik postavite v prostor, kjer bo služil svojemu namenu. In ne pozabite se pohvaliti, da ste ga sestavili sami.

Dodatne možnosti vodila METABOX: regulacija in namestitev BLUMOTION sistema

Uspešno ste sestavili obod predalnika, uspešno ste premagali izziv sestave predalov z METABOX vodili. Ko stopite korak stran, pa ugotovite, da so razmaki med ličnicami predalov neenakomerni, ena izmed njih pa celo gleda čez obod predalnika! Poleg tega vas zvok ob zapiranju predalov prav nič ne osrečuje, saj bi si želeli malo bolj tiho zapiranje. Brez skrbi, ni še razloga za paniko. Obe težavi boste verjetno lahko odpravili. Poglejmo, kako.

Regulacija

Kovinska priključna ploščica pri ličnici predalnika omogoča nastavitev višine in zamika v levo ali desno stran. S tem odpravimo morebitna minimalna odstopanja v poravnavi vseh ličnic na predalniku in dosežemo povsem enakomerno razporeditev ličnic po višini ter po širini. Regulacijo naredimo z izvijačem, skica prikazuje, kater vijak uporabimo za višinsko in katerega za bočno nastavitev.

Vodilo za predal Metabox - skica regulacije licnice

Namestitev Blumotion sistema za tiho zapiranje

Pri METABOX vodilih lahko kadarkoli namestite dodatek za tiho zapiranje BLUMOTION. Če ob nakupu niste prepričani, ali želite vodila s tihim zapiranjem ali ne, pri METABOX-u ni potrebno skrbeti. Dodatek za tiho zapiranje lahko na vodila namestite tudi po montaži. Prepričani smo, da nakupa BLUMOTION ne boste obžalovali, vaša ušesa pa vam bodo zagotovo hvaležna.

BLUMOTION ploščico namestimo na predal in na sprednji del predala, med dva vijaka, kjer je v kovinsko ogrodje že narejena izvrtina za pritrditev BLUMOTION-a. Z baterijskim vrtalnikom ploščico pritrdimo.

Vodilo za predal Metabox - montaza - Blumotion

Vodilo za predal Metabox - montaza - Blumotion - pritrditev

Drugi del BLUMOTION sistema za tiho zapiranje namestimo na obod predala:

Vodilo za predal Metabox - montaza - Blumotion na obod omare

Sedaj res lahko rečemo, da smo poskrbeli za vse podrobnosti in da predali delujejo tako, kot bi morali. Če se ob montaži vseeno še kdaj popraskate po glavi in ste v dvomih, kaj storiti, nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali!