Dvižna pisalna miza za večjo učinkovitost in boljše počutje pri delu

Ergonomska pisalna miza je prava izbira za vsako pisarno, tudi domačo.

Številni delodajalci se ob nakupu pisarniške opreme sprašujejo, kakšne mize kupiti za svoje zaposlene. Za podjetja, v katerih prevladuje sedeče delo za računalnikom, je zagotovitev primerne pisalne mize ključnega pomena pri skrbi za zdravje na delovnem mestu. S podobnim izzivom so bili nedavno soočeni tudi mnogi posamezniki, ko so si morali ob začetku pandemije novega koronavirusa čez noč organizirati prostor in primerne pogoje za delo od doma. Ali je bolje kupiti običajno pisalno mizo za sedeče delo ali se bolje obnese pisalna miza za stoječe delo?

Če vemo, da za pisalno mizo vsakodnevno preživimo veliko ur, je odgovor – oboje. Naša um in telo najbolje delujeta v ravnotežju med statičnimi in dinamičnimi obremenitvami, med aktivnostjo in počitkom, med sedenjem in stanjem. Za take spremembe so najbolj primerne pisalne mize, nastavljive po višini, ki se hitro ter učnikovito prilagajajo posameznikovim potrebam.

Stanje ali sedenje – prednosti in slabosti

Povprečno med stanjem pokurimo 20% več kalorij kot med sedenjem. S stanjem se naše telo aktivira, prebudijo se hrbtne, trebušne in nožne mišice, s čimer bistveno izboljšamo našo držo. Posledično zmanjšujemo pojavnost kroničnih bolečin v hrbtu, vratu ali rokah, ki so skorajda stalnica za vse ljudi, ki delajo z računalnikom.

Vendar pa s stanjem povečamo pritisk na medenične in kolenske sklepe ter stopala. Dolgotrajen stoječ položaj nas pogosto sili v neprimerne poze, kot je na primer stanje na eni nogi. S tem narobe obremenimo naše telo in sčasoma občutimo bolečine v hrbtu ali medenici. Dodaten problem pri delu z računalnikom v stoje je napačna pozicija zapestij, kar lahko izzove sindrom karpalnega kanala.

Samo en način dela je torej na dolgi rok zagotovo škodljiv. Ravno zaradi tega je kombinacija sedečega in stoječega dela najboljša izbira, ne glede na to, ali delamo od doma ali v pisarni. Na ta način poskrbimo za ustrezno spremembo drže in se izognemo pojavu različnih kroničnih bolečin.

Dvižna pisalna miza nastavljiva po višini

Stanje in sedenje za večjo produktivnost

Menjava delovnega položaja je zelo pomembna tudi zaradi vzdrževanja koncentracije in produktivnosti. Vsi dobro poznamo občutek, ko za računalnikom sedimo neprekinjeno več ur z namenom, da bi v delovnem času opravili čim več. Kar naenkrat se zavemo, da so naše misli odtavale povsem drugam, sami pa se ne moremo več skoncentrirati. Že samo z manjšim gibanjem, kot je prehod iz sedečega v stoječi položaj, razbijemo monotonost ter utrujenost, ki nastopita zaradi dolgega sedenja.

Pisalne mize nastavljive po višini zato niso modna muha enodnevnica, temveč so vse pogostejša izbira delodajalcev, ki svojim zaposlenim želijo zagotoviti zdravo delovno okolje. V vse večji meri se odločajo za električne pisalne mize, saj je njihovo upravljanje hitro in enostavno. Takšne pisalne mize postajajo nekaj običajnega tudi v domačih pisarnah, ker vse več ljudi redno dela na daljavo. Dodatna pomembna prednost pa je ta, da se nastavljiva pisalna miza odlično prilagaja vsem družinskim članom, od najmanjših do največjih, in jim omogoča ergonomsko delovno mesto. Vsak posameznik lahko višino delovne plošče nastavi po svoji želji in tako lahko cela družina uživa v optimalnih pogojih za svoje delo.

V Hobi Studiu smo poskrbeli za zanimivo ponudbo električnih dvižnih nog za pisalne mize. Kupite jih lahko kot samostojno podnožje in jih namestite na mizno ploščo, ki jo že imate doma. Seveda lahko poleg nog naročite tudi mizno ploščo. V spletnem konfiguratorju izberete barvo in velikost in na ta način pisalno mizo povsem prilagodite vašim željam in potrebam.

V naši ponudbi boste našli naslednje modele nog:

Električno nastavljive noge v črni ali sivi barvi

Dvižna pisalna miza za večjo učinkovitost in boljše počutje pri delu

Omogočajo sedeče ali stoječe delo oziroma preprosto kombinacijo obojega. Noge so opremljene z vmesnikom, s katerim mizno ploščo udobno premikamo gor ali dol. Imajo možnost 4 spominskih nastavitev ter digitalni prikazovalnik višine.

Njihove osnovne karakteristike so:

 • višina: 625-1280 mm
 • priporočljiva dolžina mize: 1200-1800 mm
 • priporočljiva širina mize: 600-800 mm
 • priporočljiva debelina mize: 15-25 mm
 • nosilnost: 120 kg
 • barva: siva ali črna

Električno nastavljive noge za kotno mizo v sivi barvi

Dvižna pisalna miza za večjo učinkovitost in boljše počutje pri delu

Tudi kotne pisalne mize so lahko nastavljive po višini. Noge so opremljene z vmesnikom, s katerim mizno ploščo udobno premikamo gor ali dol. Imajo možnost 4 spominskih nastavitev ter digitalni prikazovalnik višine.

Njihove osnovne karakteristike so:

 • višina: 625-1280 mm
 • priporočljiva dolžina mize: 1200-1800 mm, kotni del 900-1000 mm
 • priporočljiva širina mize: 600-800 mm
 • priporočljiva debelina mize: 15-25 mm
 • nosilnost: 150 kg
 • barva: siva

Električno nastavljive noge ELTIPLA

Kovinsko podnožje ELTIPLA z električnim uravnavanjem višine omogoča fleksibilno in ergonomsko prilagodljivo delovno mesto. Višina se regulira s pritiskom na stikalo.

Dvižna pisalna miza za večjo učinkovitost in boljše počutje pri delu

ELTIPLA 2

 • višina: 617-1217 mm
 • priporočljiva dolžina mize: 1200-2200 mm
 • priporočljiva širina mize: 750-900 mm
 • piporočljiva debelina mize: 18-25 mm
 • nosilnost: 120 kg
 • barva: siva ali bela

ELTIPLA 3 – za kotno mizo

 • višina: 617-1217 mm
 • priporočljiva dolžina mize: 1500-2350 mm, s podaljškom od 1200 do 1500 mm
 • priporočljiva širina mize: 750-900 mm
 • priporočljiva debelina mize: 18-25 mm
 • nosilnost: 180 kg
 • barva: siva

Vse modele nog lahko izberete v naši spletni trgovini. Mizno ploščo pa naročite v konfiguratorju za razrez plošč.

V Hobi Studiu ponujamo kar nekaj različnih modelov kvalitetnih nastavljivih pisarniških nog. Če morda niste našli tiste, ki bi vam ustrezala, nas kontaktirajte in z veseljem vam bomo pomagali! Pišite nam na info@hobistudio.si ali prek kontaktnega obrazca. Na voljo pa smo vam tudi na telefonskih številkah 059 927 924 in 040 553 687.