ABC odmičnih spon

Obvezno branje za vse tiste, ki ne veste, kakšne odmične spone potrebujete.

Velika večina hobi mojstrov zagotovo pozna pohištveno okovje proizvajalca Blum, ki je prepoznaven predvsem po inovativnih izdelkih vrhunske kakovosti, s katerimi prepriča še tako zahtevnega uporabnika. Odmične spone, izvlečni sistemi ali dvižni mehanizmi z Blumovim podpisom so dovršeni tako tehnološko kot tudi oblikovno. Vendar pa vsakdo, ki je v roki držal njihov 750-stranski katalog, ve, da se je v njem včasih težko znajti ter poiskati izdelek, ki ga potrebujemo.

Zato v nadaljevanju ponujamo nekaj osnovnih informacij o odmičnih sponah, ki jih ponujamo tudi v spletni trgovini Hobi Studio. Njihove osnovne karakteristike lahko povzamemo v nekaj stavkih: izdelane so iz polne kovine in so ponikljane. Odlikujeta jih visoka kvaliteta obdelave in dolga življenjska doba. Montažo in demontažo s tehnologijo CLIP izvedemo brez orodja. Poleg tega odmične spone Blum omogočajo udobno in natančno tridimenzionalno nastavljanje vrat: po višini, globini in strani (levo-desno). Med seboj jih ponavadi razlikujemo glede na vrsto pripira.

Kaj je pripir?

Ena izmed ključnih lastnosti, na katere moramo biti pozorni pri nakupu odmičnih spon, je vrsta pripira, ki ga želimo. To v praksi pomeni, da moramo izbrati, kako se bodo zaprta vrata omare prilegala stranici, na katero smo pritrdili odmične spone. Na izbiro imamo tri pripire: kotni, notranji in srednji.

Pri kotnem pripirju vrata omare v celoti prekrijejo stranico, ki tako ni vidna. Odmične spone

imenujemo kotne ali ravne.

Kotni pripir

Druga možnost je notranji pripir, kjer vrata omare segajo do stranice in zato je celotna stranica omare vidna. Odmične spone imenujemo notranje ali krive.

Notranji pripir

Odmične spone s srednjim pripirom samo deloma prekrivajo stranico, na katero smo pritrdili odmične spone. Najbolj pogosto take odmične spone uporabimo pri omarah z več vrati, ki imajo na sredini pregrado za večjo stabilnost. Polovico pregrade prekrijejo ena vrata, polovico pa druga. Ta učinek dosežemo z uporabo srednjih oziroma polkrivih odmičnih spon.

Srednji pripir

Vrste odmičnih spon

V naši ponudbi lahko najdete odmične spon CLIP top ter CLIP top BLUMOTION. V skupino CLIP top spada širok nabor odmičnih spon, ki se med seboj ločijo po namembnosti (npr. odmične spone za steklena vrata) ter kotu odpiranja (npr. odmična spona za omaro z notranjim predalom).

ABC odmičnih spon

Odmične spone s sistemom BLUMOTION

Na vse spone CLIP top lahko kadarkoli naknadno dodamo blažilce za tiho zapiranje vrat s tehnologijo BLUMOTION. S sistemom BLUMOTION se vrata pohištva zapirajo lahno in tiho, četudi jih sunkovito potisnete. BLUMOTION se odlično prilagaja hitrosti zapiranja in teži vrat, ne glede na to, ali gre za kuhinjo, predsobo, kopalnico, spalnico ali dnevno sobo.

Sistem tihega zapiranja je tudi glavna razlika med modelom CLIP top in CLIP top BLUMOTION. Slednji ima tiho zapiranje že integrirano v odmično spono, ki ga lahko preprosto aktiviramo in deaktiviramo.

Blumotion na odmični sponi

Odmične spone s sistemom TIP-ON

Pohištvo brez ročajev je vedno bolj priljubljeno v vseh bivalnih prostorih. Odpiranje vrat pohištva brez ročajev omogoča sistem TIP-ON, ki hkrati zagotavlja tudi udobno zapiranje. Za montažo TIP-ON sistema je potrebno uporabiti odmične spone brez vzmeti.

ABC odmičnih spon

Na kratko smo vam predstavili odmične spone iz naše redne ponudbe. Seveda lahko pri nas naročite in kupite katerokoli odmično spono iz kataloga Blum.

Se vam je ob branju prispevka pojavilo še kakšno vprašanje? Želite izvedeti kaj več o naši ponudbi odmičnih spon? Pišite nam, z veseljem vam bomo pomagali.