Kakšno delovno ploščo lahko naročim v Hobi Studiu?

Delovna plošča je osrednji prostor kuhinje, na kateri se odvija večina vsakodnevnih gospodinjskih opravil. Na njej lupimo, režemo in pripravljamo živila, kuhamo ter pomivamo posodo. Ravno zaradi pogoste uporabe in bližine vode želimo, da bi bila naša delovna plošča res trpežna in obstojna. Hkrati ne smemo zanemariti estetskega vidika, saj je seveda važno, da se barva in izgled plošče skladata s stilom kuhinje.

V Hobi Studiu vam ponujamo več možnosti naročila ter izdelave delovne plošče. Standardno delovno ploščo odrežemo na želeno dimenzijo. Izdelamo tudi plošče z lepljenjem ultrapasa na različne surove plošče. Dodatna možnost je izdelava delovne površine iz kompakt plošče. Vsem materialom, ki jih uporabljamo v naši delavnici, je skupna vrhunska kvaliteta za dolgo življenjsko dobo vaše kuhinje. Plošče ne zahtevajo vzdrževanja in so enostavne za čiščenje.

Tovarniško izdelana delovna plošča

Kakšno delovno ploščo lahko naročim v Hobi Studiu?

V Hobi Studiu prodajamo delovne plošče avstrijskega proizvajalca Kaindl. Kvaliteta materialov je nesporna, dopolnjuje pa jo pester izbor barv in dekorjev, ki se dobro prilagodijo vsakemu stilu kuhinje. Tovarniško izdelana delovna plošča ima fiksne širine: 600 mm in 900 mm, slednja se običajno uporablja za kuhinjske otoke. Nekteri dekorji so na voljo tudi v širini 635 mm. Debelina plošče je 38 mm, dolžina pa 4,10 m. Daljši rob delovne plošče je zaobljen. Pri ožjih ploščah je zaobljen en rob, pri širši sta zaobljena oba. Na spodnjem prikazu si lahko ogledate, kako izgleda rob delovne plošče in tudi, iz katerih materialov je delovna plošča izdelana.

Kakšno delovno ploščo lahko naročim v Hobi Studiu?

V naši delavnici se posvetimo natančnemu in kakovostnemu razrez delovnih plošč na dimenzijo, ki jo potrebujete. Naročite jih lahko v spletni trgovini ali osebno v naši trgovini v Medvodah. Delovne plošče proizvajalca Kaindl lahko kupite v dveh dolžinah, in sicer 4,10 m (cela plošča) ali 2,05 m (polovica plošče). Na končno dimenzijo jo odrežemo v Hobi Studiu, ostanke razreza lahko obdržite, če tako želite. Seveda obdelamo tudi delovne plošče drugih proizvajalcev, kot na primer Egger, Fundermax, Kronospan … Ob vsakem naročilu z veseljem poskrbimo za CNC obdelavo plošč ter na njih naredimo izreze za pomivalno korito, kuhalno ploščo in podobno.

Tovarniško izdelana delovna plošča ima veliko prednosti, ena izmed njih je zagotovo cenovna dostopnost. Tekoči meter plošče vas stane nekaj več kot 80 EUR. K temu lahko prištejemo še kratek dobavni rok, saj razrezano delovno ploščo v Hobi Studiu prejmete v nekaj delovnih dneh.

Največja slabost, ki jo ponavadi očitamo takšni plošči, so fiksne širine in debeline. Na tem mestu ne morete pričakovati velike prilagodljivosti. Omejen je tudi izbor barv. Vse barve v Kaindl kolekciji delovnih plošč si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.

Celotna kolekcija delovnih plošč Kaindl je zbrana tudi v brošuri na tej povezavi. Na spletni strani proizvajalca boste ravno tako našli podrobno predstavitev dekorjev in tekstur, ki je obogatena s fotografijami.

Delovna plošča iz ultrapasa

Kakšno delovno ploščo lahko naročim v Hobi Studiu?

Poseben postopek izdelave delovne plošče je lepljenje ultrapasa na različne surove materiale. Običajno ga lepimo na surovo iverno ploščo, možno pa je na primer tudi lepljenje na vezano ploščo, ki je posebej priporočljiva za kopalniške pulte. Poleg ultrapasa je potrebno na surovo ploščo nalepiti še robni trak. V Hobi Studiu poskrbimo za vrhunsko vodotesnost plošč, saj robni trak na ploščo nalepimo preden nanjo nalepimo ultrapas. Na ta način voda težje prodre v spoj ultrapasa in robnega traku.

Kdaj izbrati delovno ploščo iz ultrapasa? Kadar želite izbrati individualno debelino materiala in ne standardnih 38 mm. Izbira debeline plošče je v tem primeru praktično poljubna. Na voljo vam je neomejen izbor barv, zato je ultrapas prava izbira tudi, če želite imeti druge kuhinjske elemente (npr. odprte police ali viseče omarice) v enaki barvi kot delovno ploščo. Celotno kolekcijo Kaindl dekorjev si lahko ogledate v dokumentu na tej povezavi, našli pa jo boste tudi na spletni strani proizvajalca.

Slaba stran izbire ultrapasa je daljši dobavni rok, saj moramo cel postopek izdelave pulta narediti v delavnici. Prav tako je višja tudi cena.

Delovna plošča iz kompakta

Kakšno delovno ploščo lahko naročim v Hobi Studiu?

Kompakt plošče se zaradi svoje trpežnosti in vodoodpornosti že dolgo uporabljajo v sanitarnih prostorih, predvsem v javnih zgradbah, za predelne stene in kopalniške pulte. Plošče so izdelane s stiskanjem več jedrnih slojev in dekorativnega papirja, impregniranega s smolo. Take plošče so zelo odporne, vzdržljive in higienične.

V zadnjih letih se je trend uporabe kompakt plošč razširil tudi v kuhinje. Konec koncev lahko med kopalniškim pultom in kuhinjsko delovno ploščo potegnemo kar nekaj vzporednic. Zagotovo sta oba močno izpostavljena vodi.

Tem smernicam so se prilagodili tudi proizvajalci in na trgu ponudili sodobne dekorje in barve kompakt plošč. Na voljo so v dimenziji 4100 x 1300 mm, kar daje možnost izdelave širših pultov in je zelo dobrodošlo v večjih kuhinjah.

Kompakt delovno ploščo lahko naročite v spletni trgovini Hobi Studio. Dekorje si lahko ogledate tudi v spodnji fotogaleriji.

Prednosti uporabe kompakt plošče so številne. Gre za povsem vodoodporen material, ki ne potrebuje robljenja. Zaradi tega je kompakt plošča tudi idealna za uporabo v zunanjih kuhinjah. Z zgolj 12 mm debeline dajo plošče kuhinji minimalističen pridih. Kljub tankemu formatu in dovršeni obliki, ponujajo vso trdnost in vzdržljivost kot običajne delovne plošče. Velika razlikovalna prednost je tudi možnost montaže pomivalnega korita pod delovno ploščo. S tem skrijete stik korita in delovne plošče, kar nadgradi eleganco vaše kuhinje, izognete pa se tudi nabiranju umazanije na teh spojih.

Kakšno delovno ploščo lahko naročim v Hobi Studiu?

Vse prednosti kompakt plošče se odražajo v ceni materiala, ki predstavlja verjetno največji pomislek pri odločitvi za nakup. Najcenejši dekor namreč se giblje pri ceni okoli 160 EUR/m2. Povratne informacije naših strank nam sicer potrjujejo, da je investicija v takšno ploščo vredna svojega denarja.

Ste našli idejo za svojo delovno ploščo? Potrebujete dodaten nasvet ali ponudbo? Kontaktirajte nas, z veseljem vam bomo pomagali!