Beton in les sta lahko zelo lep par

Pohištveni elementi z imitacijo betona

Kakšna je vaša asociacija ob besedi beton? Verjetno na gradnjo, industrijo, velike objekte. Njegov surov izgled nam namiguje, da je namenjen predvsem za uporabo v tovarnah in skladiščih. Ste že kdaj pomislili, da lahko beton “udomačite”?

Beton smo najprej lahko začeli opažati v dnevnih sobah in domačih pisarnah, ki so izražale industrijski design. Kasneje pa je postal reden spremljevalec notranje in zunanje arhitekture in si utrdil svojo vlogo kot eleganten oblikovalski element. Dandanes ga v stanovanjih in hišah srečamo praktično v vsakem prostoru, tudi v spalnici ali kopalnici.

Beton in les sta lahko zelo lep par

Izdelovalec ivernih plošč Kaindl je prepoznal ta trend v notranji opremi in se nanj odzval tako, da je na tržišču ponudil dekorje, ki se na pogled in na otip zelo približajo betonu. V najnovejši Kaindlovi kolekciji, ki je na voljo od začetka leta 2020, se je še dodatno povečala izbira dekorjev, ki imitirajo beton. To dokazuje, da zanje vlada veliko zanimanja. Pričakujemo lahko, da bodo postali stalnica pri oblikovanju pohištva. Na fotografijah so predstavljeni dekorji Beton Art Biserno Siva 44375DP, Beton Art 37905DP in Beton Art Skrilnato Siv 44405DP. Za še bolj podroben pregled pa skočite na spletno stran Kaindl.

Zahvaljujoč naprednim postopkom v proizvodnji plošč lahko vašemu domu po ugodni ceni dodate pridih sodobnega industrijskega designa, ki posebej pride do izraza v družbi z minimalističnim pohištvom.

Beton in les sta lahko zelo lep par

Omejitev pri uporabi takšnih plošč praktično ni. Služi vam lahko kot kuhinjski pult, regal ali omara. Za inspiracijo vam ponujamo še tri zanimive pohištvene elemente, kjer se lepo dopolnjujejo les in beton. Prvi je klubska mizica, drugi kopalniška omarica, tretji pa klop. Na vseh fotografijah je sicer uporabljen beton, enostavno pa ga lahko nadomestite tudi z iverno ploščo.