Pohištvo po meri v zadnji hiši na levi

Če spremljate naš Facebook profil, vam bodo fotografije tega projekta verjetno znane. Že pred časom smo pokazali nekaj posnetkov z montaže in sedaj lahko končno z zadovoljstvom pokažemo končni izdelek.

Pravzaprav ne gre samo za en izdelek, temveč kar za celoto, saj smo za naročnico izdelali pohištvo za kuhinjo, dnevno sobo, spalnico, kopalnico, sobo za goste in delovno sobo. Obnovljena vrstna hiša je zadnja v slepi ulici in ko zapremo vhodna vrata, nam ponudi mir, počitek ter umik od vsakdanjega vrveža.

Pričujoči projekt je še eden takih, za katerega lahko rečemo, da je šlo vse »kot po maslu«. Naročnica je povsem samostojno in zelo natančno zasnovala pohištvo. Mi pa smo se lahko skorajda takoj lotili dela.

V pritličju hiše nas pozdravi velik dnevno-bivalni prostor, kjer je največ pozornosti namenjene kuhinji. Veliko delovne površine in resnično veliko prostora za shranjevanje so recept za prijetno in učinkovito delo v kuhinji. Kuhinja ima številne predale, nekatere med njimi zelo široke. Predali služijo tudi kot shramba in so praktična alternativa izvlečnim kolonam. Posebna zanimivost je kotiček za shranjevanje malih gospodinjskih aparatov, ki se odpira s sistemom SERVO DRIVE. Vrata omaric in ličnice predalov so izdelani iz oplemenitene iverne plošče s površino Optimatt, ki so obdelane s posebno tehnologijo, ki preprečuje sledi prstnih odtisov. Gre za poseben premaz, zaradi katerega so plošče bolj enostavne za čiščenje, odporne na praske in, kar je najpomembnejše, odporne so na prstne odtise. V kuhinji je to še posebej dobrodošlo, saj omarice pogosto odpiramo.

 

 

Kombinacija hrasta in bež barve se nadaljuje v dnevni sobi, kjer je naročnica predvidela zgolj elegantno visečo televizijsko omarico, ki ne zapolni prostora. Ker je naročnica strastna popotnica, so svoje mesto na omari najprej dobili spominki z vseh koncev sveta. Kasneje bo na omarici stala tudi televizija.

V prostorni spalnici je svoje mesto našla velika garderobna omara, ki jo dopolnjuje še komoda s predali. Za lepši vizualni učinek so v omari še okrasne police.

Vzglavje postelje je izdelano iz oplemenitene iverne plošče, nanj so pritrjene nočne omarice. Dodatno je vzglavje še oblazinjeno za bolj prijeten naslon med sedenjem na postelji.

Viseča kopalniška omarica je izdelana po preverjenem receptu. Ohišje in notranjost omare so izdelani iz oplemenitene iverne plošče. Vrhnja ploskev, ki je pogosto v stiku z vodo, je izdelana iz surove iverne plošče ter oblepljena z ultrapas ploščo. Gre torej za enak princip kot za izdelavo kuhinjskega pulta. Na ta način dobimo površino, ki je trpežna ter odporna na udarce, vlago, vodo.

Dodatna soba z veliko omaro ima možnost, da postane soba za goste ali soba za fitnes. V tem prostoru je naročnica izbrala nekoliko bolj drzno kombinacijo hrasta in modre barve. Modri odtenki ivernih plošč so običajno nekaj posebnega, lahko bi rekli, da malodane spreminjajo barvo. Ob zelo sončnem dnevu imamo občutek, da so omare skoraj nebesno modre, meglen in deževen dan pa jih bo potemnil in jim dal sivkast podton.

Pisarna v umirjenih tonih bo zagotovo navdih za delo. Vse omare in tudi predalnik ob pisalni mizi se odpirajo na dotik, kar daje pohištvu posebno eleganco.

V vseh prostorih, ki smo jih opremili, je razvidno, da je naročnica vanje vložila veliko premisleka. Vse podrobnosti je prilagodila svojim potrebam in navadam ter pri tem sledila svojim osebnim preferencam glede izgleda. Vsak pohištveni element je izjemno praktičen in funkcionalen, njihov celotni vtis je prijeten, pomirjujoč ter domač.

Osebna izkaznica projekta

Uporabljeni materiali

Kuhinja in dnevna soba

 • vidni deli omar: oplemenitena iverna plošča v dekorju Magnolija (2507OM)
 • odprte police, strop, omarica za kuhinjske pripomočke: oplemenitena iverna plošča v dekorju Hrast Endgrain Classic (K414RO)
 • delovna plošča: surova iverna plošča oblepljena z ultrapasom v dekorju Hrast Endgrain Classic (K414RO)
 • vodila predalov: Blum TANDEMBOX

Spalnica

 • omara, ličnice predalov na komodi: oplemenitena iverna plošča v dekorju Šampanjec (27045UM)
 • postelja, vzglavje, ohišje komode, okrasne police: oplemenitena iverna plošča v dekorju Hrast Evoke Coast (K5573IR)
 • vodila predalov: Blum MOVENTO TIP-ON BLUMOTION

Kopalnica

 • vidni deli omare: oplemenitena iverna plošča v dekorju Svila (27068NM)
 • zgornja plošča omare:
 • surova iverna plošča oblepljena z ultrapasom v dekorju Hrast Endgrain Classic (K414RO)
 • vodila predalov: Blum LEGRABOX TIP-ON BLUMOTION

Soba za goste

 • vidni deli omare: oplemenitena iverna plošča v dekorju Mana Modra (27519NM) in Hrast Evoke Coast (K5573IR)
 • vodila predalov: Blum MOVENTO TIP-ON BLUMOTION

Delovna soba

 • vidni deli omare: oplemenitena iverna plošča v dekorju Šampanjec (27045UM)
 • okrasne police, mizna plošča: oplemenitena iverna plošča v dekorju Hrast Evoke Coast (K5573IR)

Naloge, ki jih je opravil naročnik sam:

 • idejna zasnova

Naše storitve:

 • izmera
 • tehnično načrtovanje pohištva (izris, priprava na obdelavo elementov)
 • izdelava pohištva
 • montaža