Majhna kuhinja z velikim karakterjem

Kreativna razporeditev kuhinjskih elementov v starejšem stanovanju.

Zagotovo drži, da je strokovno svetovanje arhitekta pri načrtovanju notranje opreme zelo dobrodošlo, saj nam lahko postreže s številnimi rešitvami, ki se jih sami brez dolgoletne prakse ne bi mogli domisliti. Vendar ni potrebno obupati, če si teh storitev ne moremo privoščiti. Dandanes je na najrazličnejših spletnih platformah na voljo ogromno predlogov in zgledov, kako opremiti svoj dom. Z nekaj raziskovanja in razmisleka zagotovo lahko najdemo nekaj idej tudi zase ter na ta način oblikujemo osupljivo lepe prostore kar sami. Dokaz za to je čudovita kuhinja, v kateri skupne trenutke preživlja tričlanska družina.

Kuhinja se nahaja v starejšem stanovanju, ki je bilo pred selitvijo sicer v celoti prenovljeno, vendar lastnika nista posegala v obstoječo konstrukcijo. Razporeditev in velikost prostorov sta torej ostali nespremenjeni. V kuhinji zato ni bilo mogoče postaviti daljšega niza kuhinjskih omaric ali načrtovati kuhinjskega otoka za več delovne površine. Rešitev se je pokazala v obliki delitve kuhinje na dva dela. Na eni strani je enoten kuhinjski blok, ki je zapolnjen z zaprtimi visečimi omarami. V tem delu je postavljena tudi vsa bela tehnika – štedilnik, pomivalni stroj in hladilnik. 

 

Drugi del kuhinje je veliko bolj odprt, nad nizkimi predali so montirane lebdeče police, ki imajo predvsem dekorativno vlogo. Vseeno pa pult v tem delu služi kot dodatna delovna površina, ki je v kuhinji vedno dobrodošla.

 

Vidni deli pohištva so izdelani iz barvanih mdf plošč, zaradi česar so lahko na ličnicah in vratih narejeni utori, ki služijo kot ročaji za odpiranje. 

Kombinacija belega pohištva in masivnega lesenega pulta se nadaljuje tudi na klopi, ob kateri je običajno postavljena jedilna miza. Klop je dobra izbira za kuhinje ali jedilnice, v katerih nimamo prostora za veliko samostojnih stolov. Na klop namreč posedemo kar nekaj gostov več kot na posamične stole. Obenem nam klop lahko koristi kot dodaten prostor za shranjevanje.

Osebna izkaznica kuhinje

Uporabljeni materiali:

  • vidni deli pohištva (ohišje omar, ličnice predalov, vrata): mdf plošče pobarvane na belo barvo
  • notranjost omar in predalov: oplemenitena iverna plošča v beli barvi
  • kuhijnski pult: masiven les (Ikea)
  • vodila: Blum TANDEMBOX s sistemom za tiho zapiranje BLUMOTION

Naloge, ki jih je opravil naročnik sam:

  • idejna zasnova kuhinje
  • načrt razporeditve kuhinjskih elementov
  • izmera

Naše storitve:

  • tehnično načrtovanje pohištva (skrb za funkcionalnost načrtovanega pohištva, izris, priprava na obdelavo elementov)
  • izdelava pohištva 
  • montaža