Kuhinja, kjer je vse na svojem mestu

Kuhinja z jedilnico, ki je včasih tudi otroška igralnica.

Kuhinja z jedilnico, ki prehaja v dnevno sobo, je osrednji prostor za druženje in igro mlade družine, ki živi v manjši prenovljeni hiši. Kljub temu, da se v njej odvija večina vsakodnevnih aktivnosti, ima kuhinja dovolj shranjevalnega prostora, v katerega je možno hitro pospraviti vse pripomočke, da delovna površina ostaja čista in prosta navlake. Posledično v preostalem prostoru, predvsem okoli jedilne mize, ni potrebe po dodatnih pohištvenih elementih. Preprostost jedilnice daje občutek odprtosti in širine prostora ter omogoča dovolj prostora za otroško radoživost. 

Pred prenovo lastnika nista naredila večjih strukturnih sprememb v tem delu hiše. Izvedla sta le rušitev predelnega zidu, ki je ločeval kuhinjsko nišo od jedilnice. Zato je bilo toliko bolj pomembno tehtno načrtovanje pohištva, da smo dosegli čim boljši izkoristek prostora. Kuhinjo sta domiselno zasnovala v obliki črke U. V odprtem delu sta predvidela širši kuhinjski pult, ki je osrednja delovna površina, hkrati pa sta izkoristila možnost postavitve omar na obeh straneh pulta. Tako je tudi ob kuhinjski mizi nastal priročen shranjevalni prostor.

Široki predali so v sodobnih kuhinjah postali praktično nepogrešljivi. Eden izmed razlogov je estetski učinek, saj s širokimi ličnicami dosežemo bolj enoten izgled kuhinje. Če bi predale na fotografiji razdelili v dva bloka predalov, bi bilo v kuhinji nanizanih tudi veliko več ročajev, kar lahko skazi elegantnost in deluje prenasičeno.

Stranka se je odločila za sivo barvo pohištvenih elementov, zato smo tudi v notranjosti predalov uporabili sivo barvo ivernih plošč in vodil za predale.

Večina omar in bele tehnike je umeščena ob levo in desno steno kuhinje, osrednji kuhinjski prostor pa se lepo preliva v jedilnico z veliko jedilno mizo iz vezane plošče.

Osebna izkaznica kuhinje

Uporabljeni materiali:

  • kuhinjske fronte: mdf plošče pobarvane na sivo barvo
  • notranjost omar in predalov: oplemenitena iverna plošča v sivi barvi
  • kuhijnski pult: Kaindl 34139AW
  • jedilna miza: vezana plošča debeline 25 mm, na katero je nalepljen ultrapas v beli barvi

Naloge, ki jih je opravil naročnik sam:

  • idejna zasnova kuhinje

Naše storitve:

  • načrtovanje razporeditve kuhinjskih omar in drugih elementov
  • izmera
  • izdelava pohištva 
  • montaža