Kuhinja po meri za piko na i

Kuhinja za naročnika, ki sta natančno vedela, kaj želita.

V našo trgovino oziroma pisarno je prišel par, ki se je lotil prenove starejše hiše. Po številnih gradbenih posegih ju je čakal najprijetnejši del, in sicer načrtovanje notranje opreme. No, vsaj mi mislimo, da je to najslajši del gradnje ali prenove, ampak mogoče smo malo pristranski …

Naročnika ste se odločila za kuhinjo po meri in k nam sta pristopila s povsem izdelano idejo o tem, kako bo izgledala njuna nova kuhinja. Dobro sta vedela, kaj potrebujeta, zato smo hitro našli skupen jezik. Mi smo bili navdušeni nad dobrim sodelovanjem, naročnika pa sta se razveselila vrhunskega pohištva izdelanega povsem po njunih željah. Celotna kuhinja je prav gotovo dokaz, da lahko z našo pomočjo načrtujete sodobne, lepe in funkcionalne prostore, ki bodo vir dobrega počutja v vašem domu.

Kot vedno, je tudi tokrat odločitev o razporeditvi pohištvenih elementov najbolj pogojeval sam prostor. Kuhinja se nadaljuje v jedilnico in ta naprej v dnevno sobo. Kljub temu, da sta naročnika želela celostno odprt prostor, sta hkrati zasledovala občutek zasebnosti in umaknjenosti med kuhinjskimi opravili. Zato sta se odločila za postavitev kuhinjskega otoka, ki jima daje veliko delovne površine in obenem optično ne zapolni kuhinje. Kuhinjsko ploščo sta diskretno skrila s povišanim pultom, vse gospodinjske aparate in omare za shranjevanje sta namestila ob končni steni.

Zadnja stena nima klasičnih visečih omaric, temveč so po celotni višini nameščene omare za shranjevanje. Nad pomivalnim koritom so omarice nekoliko bolj plitke, da ne predstavljajo ovire med pomivanjem posode. Ta del kuhinjske niše je izdelan v lesenem dekorju, kar nedvomno razbije monotonost belega pohištva ter razgiba razporeditev kuhinjskih omaric.

Celoten sestav omaric deluje veliko bolj elegantno, ker višje omare nimajo ročajev. Omarice se odpirajo na dotik.

Shrambo sta si naročnika pričarala z dvema izvlečnima kolonama. Na ta način sta dobro izkoristila ozek prostor in predvsem poskrbela za dober pregled nad živili, ki so shranjena v omari. Izvlečna kolona je resnično praktična alternativa globokim in nepreglednim omaram, pri katerih nikoli ne vemo čisto dobro, kaj smo pozabili na dnu polic.

Na notranji strani kuhinjskega otoka je seveda prostor za shranjevanje posode, krožnikov in drugih kuhinjskih pripomočkov. Da so predali najboljša izbira za ta namen, je jasno že kar nekaj časa. Še boljša izbira so predali z vodili Blum. V njih se združujeta eleganca neopaznega oblikovanja in vrhunska kvaliteta, ki se odraža v veliki nosilnosti predalov, visokih stranicah, ter v tihem in lahnem teku vodil kljub obtežitvi.

Povišan pult sta naročnika izkoristila tudi za namestitev električnih vtičnic, za katere je na kuhinjskem otoku sicer težko najti mesto.

Če se odločate za kuhinjo iz ivernih plošč, je odpiranje predalov ena izmed ugank, ki jo morate rešiti. Trendi pohištva narekujejo pohištvo brez ročajev. Pri ivernih ploščah so možnosti odpiranja brez ročajev precej omejene. Na izbiro imamo odpiranje na dotik, vendar je pri omarah, ki jih odpiramo res pogosto, to lahko zamudno, poleg tega veliko dotikov dodatno umaže vrata in ličnice. Zato so ročaji še vedno najbolj praktična možnost. S premišljeno izbiro lahko najdemo ročaje, ki se zelo lepo zlijejo s pohištvom in ne izstopajo. Naročnika sta ubrala odlično kombinacijo, saj sta na mestih, ki jih ne odpirata pogosto, izbrala odpiranje na dotik. Pri drugih pohištvenih elementih pa sta se odločila za minimalistične ročaje. Ko z očmi preletimo kuhinjo, ročajev praktično ne opazimo.

Še ena pomembna podrobnost, na katero naročnika nista pozabila, je zadostna svetloba na delovni površini. Naj bodo okna še tako velika in stropne luči še tako močne, za delo na kuhinjskem pultu potrebujemo neposredno svetlobo. V omarice nad pomivalnim koritom smo tako vgradili luči v traku, ki se prižigajo na dotik.

Osebna izkaznica kuhinje:

Uporabljeni materiali

Omare in predali

  • bela barva: Biserno bela Optimatt (1570OM)
  • lesni dekor: Hrast ENDgrain Pure (K5411RO)

Kuhinjski pult

  • kompakt plošča

Predali

  • vodila Blum LEGRABOX s sistemom za tiho zapiranje BLUMOTION

Naloge, ki jih je opravil naročnik sam:

  • idejna zasnova
  • osnovna skica pohištva

Naše storitve:

  • izmera
  • tehnično načrtovanje pohištva (izris, priprava na obdelavo elementov)
  • izdelava pohištva
  • montaža