Gostoljubno stanovanje na obrobju mesta

Za zelo aktivno upokojeno gospo, ki življenje uživa v slehernem trenutku, smo izdelali notranjo opremo po njenih željah. Z odprtim tlorisom ima vse, kar potrebuje, vedno na dosegu roke.

Stanovanje je v osnovi namenjeno eni osebi, ampak le redko se naročnica v njem zadržuje sama. Zato je pri načrtovanju prenove vedela, da potrebuje prostor, v katerega lahko brez težav povabi svojo družino in prijatelje. Pohištvo po meri, ki smo ga izdelali v Hobi Studiu, je tako prilagojeno dnevom, ko si v stanovanju želi umiritve in počitka ter dnevom, ko je stanovanje napolnjeno z obiski.

Ob vstopu v stanovanje pogled najprej pritegne dekorativni regal v dnevni sobi, ki mu sledijo diskretna drsna vrata v spalnico. V spalnici je naročnica želela veliko posteljo in veliko prostora za shranjevanje. Ker je soba dolga in zelo ozka, smo posteljo umestili ob steno in poskrbeli za oblazinjenje, ki nudi prijetnejši občutek med počitkom. Varno se v tej postelji počutijo tudi vnuki, ki radi prespijo pri svoji babici.

Omare smo umestili na obe steni, za shranjevanje smo želeli izkoristiti vsak kotiček, vključno s prostorom pod posteljo.

Kljub majhnosti je prostor vizualno ločen na prijetnejši, spalni, del in na garderobni del. K dobremu počutju v postelji prispeva še ambientalna osvetlitev, ki smo jo vgradili v okvir postelje. Čez celotno pohištvo v spalnici se vleče enotna linija treh barv: temno sive, lesnega dekorja in bele barve, ki posteljo od nočne omarice prek oblazinjenja poveže z garderobnimi omarami.

Glavni moto kuhinje sta preprostost in uporabnost, a seveda ne na račun lepega izgleda. Kuhinja, v kateri je veliko naravne svetlobe, se ponaša z umirjeno kombinacijo svetle barve in lesnega dekorja. Piko na i doda tehnični kamen, ki je odlična izbira za delovne plošče. Z uporabo tehničnega kamna lahko pomivalno korito montiramo pod ploščo, kar smo v tej kuhinji tudi naredili.

Podpultne omarice se odpirajo z gola ročaji, viseče omarice pa imajo vgrajene dvižne mehanizme.

Poseben poudarek prostoru da peč na drva, ki jo dopolnjuje kotiček z dodatno shranjevalno omaro.

Prostorna kopalnica je dandanes že kar redkost. V našem primeru naročnica ni skoparila s prostorom v kopalnici in to se ji je brez dvoma obrestovalo. Kopalnica je svetla, ima veliko kabino za tuširanje in predvsem veliko shranjevalnega prostora, ki pravzaprav služi tudi kot utility, saj sta v omaro umeščena še pralni in sušilni stroj. Čeprav se nam na začetku morda ne zdi tako, v kopalnicah na koncu želimo shraniti obilo stvari, zato je vsaka dodatna polica zelo dobrodošla.

V kopalnici smo rešili še eno zadrego, in sicer zaščito pohištva pred izlivom vode iz pralnega stroja. Našim naročnikom vedno priporočamo, naj pohištva, ki obkroža pralni stroj, ne načrtujejo do tal. Najpogostejši problem pri delovanju pralnega stroja je namreč izliv vode. Če tega ne opazimo nemudoma, se vsi deli pohištva, ki stojijo v vodi, močno poškodujejo. Od iverne plošče odstopi robni trak, plošča se napoji z vodo in »zacveti«, kot rečemo v pogovornem žargonu. Popravilo take poškodbe na pohištvu ni možno, edina rešitev je zamenjava z novim.

Naročnica je vseeno želela, da bi omara stala na tleh, ker je izgled nedvomno lepši. Zato smo za ta namen načrtovali kovinsko oblogo stranic, ki so nevpadljive in bodo zanesljivo zaščitile pohištvo v primeru okvare stroja.

Osebna izkaznica projekta:

Uporabljeni materiali

Dnevna soba

 • oplemenitena iverna plošča Kaindl Hrast Zermatt Castor (K2413AN)

Spalnica

 • lesni dekor: oplemenitena iverna plošča Kaindl Hrast Zermatt Castor (K2413AN)
 • barvni dekor: oplemenitena iverna plošča Kaindl Svila (27068NM) in Kaindl Ahatno Siva (2171PE)
 • vodila predalov: Blum TANDEM s polnim izvlekom in tihim zapiranjem

Kuhinja

 • lesni dekor: oplemenitena iverna plošča Kaindl Hrast Zermatt Castor (K2413AN)
 • barvni dekor: oplemenitena iverna plošča Kaindl Svila (27068NM)
 • delovna plošča: tehnični kamen Laminam Calacatta Michelangelo
 • vodila predalov: Blum TANDEMBOX Antaro
 • dvižni mehamizmi: Blum AVENTOS

Kopalnica

 • lesni dekor: oplemenitena iverna plošča Kaindl Hrast Zermatt Castor (K2413AN)
 • barvni dekor: oplemenitena iverna plošča Kaindl Svila (27068NM)
 • vodila predalov: Blum MOVENTO

Naloge, ki jih je opravil naročnik sam:

 • idejna zasnova

Naše storitve:

 • izmera
 • tehnično načrtovanje pohištva (izris, priprava na obdelavo elementov)
 • izdelava pohištva
 • montaža