Brezčasna spalnica

Toplina lesnega dekorja v kombinaciji s temno sivimi elementi.

Prenova mansarde je lahko zelo zahteven projekt, saj je v njih prostorskih omejitev, ki narekujejo izbiro pohištva, resnično veliko. To dejstvo ni ustavilo mladega para, ki se je načrtovanja in izdelave pohištva lotil kar sam. Nekatere odločitve sta poenostavila a hkrati v celoti prilagodila svojim potrebam in življenjskemu slogu. Pri tem nista zanemarila estetskega izgleda pohištva, ki v celotni mansardi tvori zaokroženo celoto. Rezultat so klasične linije pohištva s pridihom brezčasnosti. Glavni dokaz za to je najbolj intimen prostor v vsakem domu – spalnica.

Posebnost spalnice je zagotovo postelja, ki daje vtis lebdenja v prostoru. Od tal sta dvignjeni tudi nočni omarici, vse skupaj pa povezuje veliko posteljno vzglavje v dekorju hrasta.

Prostorna mansarda paru nudi veliko možnosti za shranjevanje oblačil, zato potrebe po veliki omari v spalnici ni bilo. Prav s tem razlogom je padla odločitev, da bo spalnica zaenkrat ostala prostor, ki diha in ni zapolnjen z visokim pohištvom. Obenem dopušča možnost, da se določeni pohištveni elementi dodajo naknadno, če bi se njune potrebe spremenile.

Komoda, pritrjena na steno, nadaljuje kombinacijo temno sivih plošč s ploščami v dekorju hrasta. Tovrsten izbor ohišja v klasičnem lesnem dekorju in vrat oziroma ličnic predalov v barvi, ki je trenutno v trendu, je dolgoročno zelo praktična. Menjava ličnic ali vrat je namreč zelo enostavna in cenovno dostopna. Če se obstoječe barvne palete kdaj naveličamo, jo torej lahko hitro spremenimo in na ta način povsem osvežimo prostor.

Odpiranje brez ročajev je pika na i, kadar želimo, da je pohištvo čim bolj minimalistično.

Osebna izkaznica spalnice

Uporabljeni materiali:

  • oplemenitena iverna plošča Kaindl v dekorju hrast K5414RO ENDgrain Classic
  • oplemenitena iverna plošča Kaindl Grafitno Siva 2162PE
  • vodila predalov: Blum TANDEM s tihim zapiranjem BLUMOTION

Naloge, ki jih je opravil naročnik sam:

  • izmera prostora
  • idejna zasnova
  • montaža

Naše storitve:

  • tehnično načrtovanje pohištva (skrb za funkcionalnost načrtovanega pohištva, izris, priprava na obdelavo elementov)
  • izdelava pohištva s pripravo vseh potrebnih izvrtin za enostavno sestavo